maz8 Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Mam pytanie jak jest lepiej nastawić nawiew przy włączonej klimatyzacji. Tak aby pobierał powietrze z zewnątrz czy wewnątrz samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Przy wewnętrznym nawiewie (chyba chodzi Ci o zamknięty obieg) po godzinie zabraknie Ci tlenu, jak będziesz jechał z kimś to jeszcze szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz8 Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 tak chodzi mi o zamknięty obieg. Myślałem bardziej czy przy takim ustawieniu klimatyzacja nie działała by wydajniej. Ponieważ w końcu chłodziła by nie 35 stopniowe powietrze (jak dzisiaj w Warszawie) z zewnątrz tylko to wewnętrzne które już np. raz przez klimatyzacje przeleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 nie no bez przesady... tlenu nie zabraknie to nie jest lodz podwodna ;P jedyny problem przy zamknietym obiegu jest taki, ze powietrze staje sie coraz suchsze i wilgotnosc spada prawie do "0". to ma miazdzaco-niszczacy wplyw na nasze sluzowki, oczy i skore. na zamknietym jednak szybciej da sie wychlodzic wnetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz8 Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Czyli rozwiązaniem było by ustawić na 1/2 :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly1984 Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 na 1/2 to chyba sie nie da :-/ (przynajmniej u mnie) ale zawsze można na początek schłodzić szybko na zamkniętym obiegu, a jak się schłodzi to szybciutko przełączyć na zewnętrzny obieg - przynajmniej ja tak robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maz8 Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 u mnie sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piters Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 U mnie w megi nawet przy takiej temperaturze jak dziś (35oC) jeżdże z otwartym obiegiem i chłodzi dobrze, więc nie wiem po co sobie dostęp tlenu odcinac ;-). Zamkniętego obiegu używam raczej jak jakiś smrodziarz przede mną sie wlecze :-/ Jasne to prawda, zeprzy zamkniętym obiegu chłodzi lepiej. Moim skromnym zdaniem obieg otwarty czy tam zamknięty to raczej kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Ja również nie korzystam z obiegu zamkniętego, klima sobie radzi na otwartym. Zresztą nie wyczuwam różnicy w chłodzeniu pomiędzy zamkniętym, a otwartym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi