rafał.985 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam. Nie wiem, czy mój problem jest duży, czy to jakaś drobnostka, ale w megane II dzisiaj nagle przy skręcaniu kierownicą, zaczął uderzać jakiś plastik o plastik tak jak to ma miejsce przy włączonym kierunkowskazie. Dodam, że odgłos ten występuje tylko jak samochód stoi w miejscu. Odgłos ten dobiega z koła kierownicy,wewnątrz samochodu a pod pokrywą silnika jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 możliwe że zaczyna coś się dziać z taśmą w zwijaczu w kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał.985 Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Ale póki co to można jeździć bez żadnych obaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 rafał.985, jeżeli coś by się działo z taśmą od poduszki to od razu zaświeci Ci się kontrolka Service i Airbag, ja od pierwszych trzeszczeń przejechałem jeszcze ok 20.000km aż musiałem wymienić zwijacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał.985 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Od trzeszczeń przejechałem 100 km, aż zaświeciła sie kontrolka service, lampka poduszki. Dowiedziałem się, że koszt takiej taśmy to ok 850 zł. Nie ma innego wyjścia, trzeba ją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 rafał.985, ja wymieniłem na używaną z rozbitego auta - mam pewne źródło jak chcesz, a koszt to ok 350-400zł, ja na używce przejechałem jak na razie 35tys km i jest wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał.985 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Na razie to muszę podjechać żeby go podłączyć pod komputer i żeby się dokładnie dowiedzieć co jest uszkodzone. Wtedy dopiero będę się zastanawiał co dalej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Ja już byłem zmuszony dwukrotnie wymieniać taśmę w kierownicy :evil: Wczoraj właśnie miałem wymienianą taśmą którą zakupiłem za 200 zł razem z przełącznikami z rozbitego auta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał.985 Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Dlatego zamówiłem oryginalną taśmę. Zapłacę dużo więcej, ale mam przynajmniej na nią gwarancję. Obawiam się właśnie kupna czegoś używanego, skusisz się że zapłacisz taniej, a tak jak w twoim przypadku musiałeś wymieniać ją dwa razy, to jest właśnie to ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Ale jak pierwszy raz wymieniałem to mi warsztat sprowadzał. Już nie pamiętam skąd ale płaciłem za nią około 700 zł i prawdo podobnie to warsztat zerwał mi po raz drugi taśmę przy ustawianiu zbieżności ale nie było szans żeby się przyznali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 warsztat zerwał mi po raz drugi taśmę przy ustawianiu zbieżnościMało prawdopodobne. Jeśli ustawiali tylko zbieżność, to zdarzenia te nie mają ze sobą związku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Dokładnie zerwanie tasmy ma się nijak do ustawienia zbiezności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 No ale jak to wytłumaczyć gdy przed oddaniem samochodu do warsztatu wszystko działo a gdy już go odebrałem świecił się service ? Przy ustawianiu zbieżności trzeba mocno kołami skręcać i myślę, że w tedy mogła się zerwać. Ja nie jestem fachowcem więc jeśli się mylę to z góry przepraszam. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Przy ustawianiu zbieżności trzeba mocno kołami skręcaćNie ma takiej potrzeby, chyba że ktoś lubi bawić się kierownicą. A ta kontrolka service to świeci się z kontrolką airbagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Tak. Świeci się service i poduszka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi