mario_h Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam wszystkich. Pierwszy post i odrazu problem. Rano opuszczalem szybe aby oczyscic ja z rosy. Szyba zaciala sie calkowice w polowie i tak zostala (pasazer, przod). Ostatnio slyszalem jakies piski jak opuszczelem/podnosilem szybe. Dzis zatrzymala sie i nie robi juz nic. Po nacisnieciu przycisku slychac jakis ruch w drzwiach i na tym sie konczy. Co to moze byc? Juz wiem. Miejscowy mech rozebral drzwi i stwierdzil ze slimak jest do wymiany. Koszt 100E. Szukam na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tysia Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 U mnie było podobnie - podnośnik szyby się zepsuł - koszt 1200 w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 [Cięcie] no tak jest jak się naprawia wszystko w ASO, zapewne wystarczyło wymienić linkę za 50 zł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordlech Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witam Jestem posiadaczem Meganki z 1996r. Mam problem z przyciskiem do podnoszenia i opuszczania szyby od strony pasażera. W aucie mam 2 przyciski - od strony kierowcy i pasażera. Szwankuje przycisk od strony pasażera - a mianowicie działa tylko opuszczanie szyby. Proszę o poradę gdzie może tkwić problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 w przycisku może się coś wyrobiło... kup gdzieś na allegro te przyciski, nie są drogie, albo rozbierz stare jak masz troszkę umiejętności manualnych i popatrz czy coś się nie wyrobiło, ewentualnie posprawdzaj styki czy nie zaśniedziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszy-hu Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 U mnie było podobnie. Nie działał ten od kierowcy, a właściwie działał w jedną stronę. Rozebrałem, przeczyściłem itp ale nie pomogło. Kupiłem na allegro za 25 zł. i śmiga.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afiman Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 witajcie! a wiecie mo ze czy pasażer przód okno zamyka sie na pilota tak jak szyba kierwocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaSspeR Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Witam Chcialem zapytać, w jaki sposób zasunąć elektryczna szybę w przypadku awarii? Dziś jadąc z pracy otwarłem sobie obie przednie szyby na full. Jakież bylo moje zdziwienie, gdy pod domem ta od strony kierowcy się zamknęłam, a od strony pasażera ani drgnęła. Od razu wyruszyłem do znajomego mechanika, na szczęście jednak w połowie drogi spróbowałem jeszcze raz i szyba sie zamknęła. Co jednak zrobic w przypadku, kiedy jednak się nie będzie chciała zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Przerobić na korbkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyspiarz Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Witam, czy ktoś moze wie jak ,,bezinwazyjnie" sprawdzić dlaczego nie działa elektryka w tylnej lewej szybie. próbowałem zdjąć tapicerke ale tam jest wszystko sklejone jakimś silikonem i narazie nie chce tego próć. dodam że pozostałe szyby działają bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 wyspiarz, http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=1698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirecc Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 witajcie!a wiecie mo ze czy pasażer przód okno zamyka sie na pilota tak jak szyba kierwocy? Na pilota ? Nie kumam... Chodzi o zamykanie szyb po dwukrotnym przyciśnięciu przycisku na klamce albo pilocie? To wiem, zamykają się w ten sposób wszystkie cztery szyby. Dwukrotne szybkie naciśnięcie przycisku zamykania klapy też domknie szyby. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costa Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 u mnie tez nawalily juz obie szyby, to jakis koszmar. te linki sie placza do tego plastikowe przekladki pekaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oclok5 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 powitac! pokruszyly sie plastikowe czesci w silowniku podnoszenia szyby prawej przedniej. dodam ze jest tu elektryka... zamowilem w pewnej angielskiej firmie i przyslali mi nowy silownik rodem z francyji . koszt 62.99 funtow lacznie z przesylka...jesli jest ktos zainteresowany odsylam na strone... http://www.btucarparts.co.uk/... pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinimod Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 orientujecie się czy mechanizm podnoszenia szyby w wersji 3-drzwiowej rózni się od tej z 5-dr? Jeśli tak to które elementy? Bo mam pokruszoną rolkę i mocowania linek, linki trochę pogięte więc już pogodziłem się z zakupem całego mechanizmu, pytanie czy wszystkie prawe przednie będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi