namelessone Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Witam, Niedawno nabyłem Megankę II w wersji LuxExpression (2005r). Jestem teraz na etapie kupna ubezpiecznia i jedna rzecz mnie zaskakuje. W dowodzie rejestracyjnym (starym - jeszcze nie przerejestrowalem auta) mam wpisane 82kW. Do jakiego ubezpieczyciela bym nie zadzwonił wszędzie okazuje się, że jedyną opcją 82kW jest Alize, a LuxExpression to tylko 83kW. Odrazu zaznaczają, że taka różnica to żaden problem, ale co Wy o tym myślicie? Da się to jakoś skorygować? No i czy w ogóle jest sens? Może być z tego jakis problem przy innej okazji? Przy okazji... jeżeli przy kupnie auta podpisałem rezygnację z OC, to muszę jeszcze kontaktować się z poprzednią firmą ubezpieczeniową i dawać im znać, że nie jestem zainteresowany kontynuacją OC? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jart Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Problem może polegać na tym że stacja diagnostyczna przy badaniu wyznaczyła 82 ale kM,,,,jeśli jesteś pewien że masz 83 kW to przegląd załatwi sprawę, idziesz do U,komunikacji i poprawiają w Książce i dowód. Jeśłi chodzi o OC to sprzedający jeśli przekaże twoje oświadczenie zgłaszając sprzedaż auta w ubezpieczalni to nic musisz nic dodatkowo zgłaszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Jeśłi chodzi o OC to sprzedający jeśli przekaże twoje oświadczenie zgłaszając sprzedaż auta w ubezpieczalni to nic musisz nic dodatkowo zgłaszać. Zawsze takie sprawy załatwiać osobiście w ubezpieczalni. Miałem już taki przypadek, że mnie ciągali abym zapłacił OC. Wcześniej zostało ono wypowiedziane w ubezpieczalni w terminie. I okazało się że pan który przyjmował pomylił segregatory. Udowodnienie tego zajęło trochę czasu i nerwów bo już straszyli sądem i komornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makuli Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Masz 30 dni od daty zakupu na zgłoszenie rozwiązania umowy z poprzednim towarzystwem ubezpieczeniowym. Najlepiej osobiście i musisz mieć ze sobą umowę kupna sprzedaży lub fakturę. Dostaniesz poświadczenie i jesteś wolny. W innym przypadku możesz mieć ponaglenia o kontynuację polisy. Silnik 1,6 16 V w Megance ma 83 KW czyli 115 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namelessone Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 OK, wszystko jasne. Dziękuję za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi