MARCINLODZ Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam, Bardzo chciałbym prosić o pomoc w takiej sprawie. Zasadniczy problem dotyczy tego, że auto gaśnie na ciepłym silniku. Dziś rano odpaliłem z niewielkimi problemami ( za drugim razem ) i pojechałem do pracy około 15 km. W międzyczasie zatrzymałem się na chwilę na stacji coś tam kupić. Musiałem później przejechać jeszcze kilkaset metrów na parking i tu zaczęły się kłopoty. Podczas manewrowania na parkingu silnik zgasł 3 krotnie (odpalał za każdym razem bez problemu). Zaczęło mnie to martwić, więc wyłączyłem wszystkie zbędne odbiorniki prądu (klima, radio, światła) i włączyłem na chwilę silnik. Pracował przez około 20 sekund i zgasł. Bardzo proszę o pomoc gdyż chciałbym mieć jakąkolwiek wiedzę przed udaniem się do mechanika. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Czujnik położenia wałka rozrządu do sprawdzenia. A tak na serio to najlepiej pojechać do ASO i podłączyć auto pod Clipa. I wtedy będziesz miał obraz przyczyny gaśnięcia auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCINLODZ Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Byłem w ASO przeczyścili przepustnicę i poprawili czujnik wałka. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1977 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Cięcie Jaki koszt??? Regulamin forum się kłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Jakaś godzinka roboty jak się to robi pierwszy raz. A jaka satysfakcja :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi