Adek4100 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witajcie, dzisiaj kumpel u siebie w Passacie zamontował znany wszystkim znawcom silnika TDI patent z rezystorem polegający na oszukaniu komputera w wyniku czego pompa daje większą ilość paliwa na wtryski przez co zwiększa się moc silnika i to naprawdę sporo. Różnica przed i po załączeniu rezystora jest naprawdę spora ( ma zainstalowany wyłącznik by używać "dopału" w razie potrzeby a nie jeździć na nim cały czas. ) Pytanie czy DCi nie jest zbyt skomputeryzowany aby bawić się w tedy typu patenty i czy wogole jest to możliwe. Badź opcja zwiększenia mocy mapą zapłonową czy ktoś orientuje się ile kosztuje ta zabawa moc ze (120 na 130 - może max 140KM ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Za mapę ja płaciłem coś koło 1300zl (nie pamiętam już dokładnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 rav85, Widzę że jesteś z jelonki, to powiedz mi gdzie robiłeś tą mapę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 slawskip, w Wałbrzychu: http://www.tdi-chiptuning.pl/index-h.html PS Jak chcesz możemy się zmówić jakiegoś dnia to Ciebie kawałek przewiozę - ocenisz sam czy warto Chipować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 http://motoallegro.pl/chip-tuning-box-rena...76.html#gallery Powiedzcie mi co to za shit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Chyba jakiś fake, ze 100KM robi 41 to troszkę za dużo jak na takie zabawy. Chyba że i spalanie wzrośnie dość znacznie i żywotność silnika się skróci. Ja nie wierzę w aż taki skok mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 To jest zwykły power box, poszukaj na forum bo już kiedyś opisywałem. Mam to u siebie, ale innej firmy i sobie chwalę bo jest o wiele lepiej niż fabryka, ale na przyrost 41KM gdzie seria to 100KM to bym nie liczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Brzmi bajecznie, ale może ktoś skusi się wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 No własnię początkowo pisałem o tym kolega własnie w passacie w tym miejscu ( w VW 1.9tdi są 2 kable) Zainstalował rezystor 420 OHm i znacznie zwiększyła mu się moc, wyniosło go to 7gr za rezystor Naprawdę musze powiedziec że róznica jest duża seryjnie ma 90KM myśle ze te 20KM mu przybyło, czuć duża roznice, i zaczałem szukac patentu do Megi i znalazłem tylko takie cos Box do VW kosztuje 150zł a w środku znajduje się tylko rezystor, trzeba rozpracować ten schemat :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xtonyx Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Cześć! Jestem tu nowy na forum. Mam 1,9 dci 120 KM. Moje pytanie brzmi; czy da się z tego silnika wyciągnąć jakieś dodatkowe KM? Przeczytałem watek, ale nie wynika z niego bezpośrednio!? Czy ten silnik i turbina różnią się w ogóle od tego 130KM, czy też te 10 KM to tylko kwestia ustawienia komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 xtonyx z twojego silnika mozna wyciągnąć ok 140-150KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Dokładnie robpab ma rację - problemem może być jedynie sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NowyGosc Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Da rade tyle przy zdrowym silniku i sprzęgle. Przy normalnej jezdzie spalanie zmalało około 0,5L/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu24 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Przy samym programie, spalanie maleje, ale jak juz bawisz się w dokładnie większych mechanicznych zabawek do silnika w celu zwiększenia jeszcze bardziej mocy to w takie sytuacji spalanie wzrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 powiem Wam szczerze, że gdybym miał diesla, to pierwsze co bym zrobił to wgrał jakiegoś powerboxa czy coś. Koszt niewielki, spalanie maleje, i osiągi znacznie idą w górę :( gadałem z ojcem n/t power boxa do jego volvo. Na allegro oferowane są boxy po 200-250zł, a ze 140konnego diesla robi się 163-165 konny diesel o momencie ponad 350 niutków :( Dla mnie byłoby to bardzo atrakcyjne może kiedyś jak zmienię auto na klekota to się pobawię w takie rzeczy :( :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi