qwerty1234 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam, To mam do wyboru trzy preparaty: elektrosol, kontakt s, kontakt 60. Który będzie najlepszy do czyszczenia kostek radia? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Elektronicy często korzystają ze specyfików KONTAKT - potem trzeba po tym je zabezpieczyć jednym z produktów typu KONTAKT :P - poczytaj, który do czego jest przeznaczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monmar1 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Chciałbym powrócić do tematu ponieważ usterka zawieszania się radia powróciła. Przez okres letni żadnych problemów - od czasu kiedy w nocy są przymrozki, rano wiesza mi się radio tak jak ubiegłej zimy. Akumulator ten sam - nie wymieniałem ponieważ jest w 100% sprawny, ładowanie na poziomie 14,5V. Zastanawiam się czy to przymrozki "szkodzą" radiu ? Proszę o informację, który bezpiecznik jest od radia - łatwiej go wyjąć na chwilę aby odblowoać radio niż odkręcać klemę. Dodano: 21 lis 2011 - 20:13 Przed chwilą sprawdziłem: wyjęcie bezpiecznika odpowiedzialnego za zasilanie radia nie rozwiązuje problemu. Tylko odkręcenie klemy odblokowywuje radio ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Bo do radia idą dwa przewody "+". Jeden daje napięcie 12V "+" włożeniu karty i naciśnięciu przycisku start stop. Drugi jest do podtrzymania pamięci radia i jest na stałe podpięty. I wydaje mi się ze kolega wyciągał bezpiecznik od napięcia 12V"+" po karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacka Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Mam pytanie czy jest jakaś 100% odpowiedź na tego typu usterkę bo ja w mojej MeganceII (1.5 dCi 2007) mam taki sam problem z radiem i wyświetlaczem - opanowałem wyjmowanie i odpięcie kostek plus wpisanie codu (w 2-3 min) ale takie rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje! Co do tezy naładowanego akumulatora mam pewne obawy bo mam do pracy 40 km w 1 stronę i dzień w dzień auto jeździ a z tym radiem to jest raz na 2-3 miesiące a czasem 2-2 razy w tygodniu! Potem znów spokój przez 1-2 miesiące, a nigdy nie doładowywałem akumulatora!Wiem że temat jest dość stary może już ktoś go "rozkminił"? Proszę o podpowiedź!Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasti Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Czy ktos zna definitywną odpowiedź na przyczyny opisanego problemu z radiem? W zeszłym roku tez miałem problem i w tym wraz z przymrozkami powrócił. Trochę zimna i zegarek i termometr świeci a radio nie działa. Akumulator wymieniałem w styczniu i dwa tygodnie po wymianie problem powrócił. Później było cieplej i wszystko było ok. Może ktoś wie, czy w którymś ASO mają na to sposób? Może przyczyna tkwi w tych kablach wciskanych do radia bo mam wrażenie że w mrozy ponadprzeciętnie sztywnieją? Liczniki, termometr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos_ka Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udało się komuś definitywnie rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi