kana23 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam, dziś wymieniłem filtr paliwowy i nie mogę teraz odpalić auta :-| nie zalałem wcześniej filtra ropą ale potem to zrobiłem. Ogólnie zapowietrzyłem układ. Co teraz mam zrobić? Czy trzeba odpowietrzać przez wtryski? Czy zastosować jakoś ręczną pompkę? Próbowałem odpalać auto kilka razy ale nie łapie :-/ Nie zamieniłem węży na filtrze. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 ręczna pompka jest "umocowana" na nadkolu bezpośrednio pod maską po stronie filtra. Wygląda jak lewatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 ręczna pompka jest "umocowana" na nadkolu bezpośrednio pod maską po stronie filtra. jest niewidoczna...trzeba plastikową osłonkę zdjąć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kana23 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 to znaczy który górny przewód? i pompuj tą ręczną pompką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kana23 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 to jutro będę próbował, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zdejm górny przewód i pompuj aż wyleci paliwo, załóż przewód i odpal powinien dac sobie bez ściągania radę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Z tą pompką to ciężko coś "wskurać" najlepiej ustnie pociągnąć. Bo na forum nikt nie jest w stanie wytłumaczyć jak działa ta pompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Bo na forum nikt nie jest w stanie wytłumaczyć jak działa ta pompka A czy ktoś pytał jak działa ta pompka? Dla tych którzy są ciekawi zasady działania: pompka posiada dwa zaworki, od strony zbiornika ssący i od strony filtra tłoczący. Gdy paliwo ciągnie pompa wtryskowa oba są otwarte. Gdy recznie pompujemy to w momencie ściskania gruszki zamyka się zawór ssący a otwiera tłoczący (ciśnienie paliwa pokonuję opór cieniutkiej sprężynki i zaworek unosi się), gdy puszczamy gruszkę sprężynka zamyka zaworek tłoczący a pociśnienie w gruszce otwiera zaworek ssący i paliwo napełnia gruszkę. Ta pompka dobrze działa gdy oba zaworki są sprawne ale najmniejszy paproch niweczy sprawność pompki. Po roku to już mało która działa prawidłowo. Najlepszą metodą odpowietrzania 1,5 dci to własne usta i porządny wdech. Zdjąć przewód zasilający z pompy wtryskowej, zassać i szybko założyć na zatrzask. Parę sekund kręcenia i silnik pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Jest jeszcze wersja hard: odpalanie na plak, ale jak ktoś nie wie jak to niech pozostanie przy sposobie z postu wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi