Misiuń Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 RATUNKU!!!!!!!!!!! za pięć godzin wyjeżdżam, a tu nie mogę zamknąć tylnej klapy w Megance II. po południu była w myjni i było OK, a teraz nie mogę jej zamknąć. w związku z tym nie da się zamknąć samochodu. bardzo proszę o pomoc, może ma ktoś doświadczenia z tym zamkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 pewnie woda sie gdzies tam dostala w okolice zamka wariant optymistyczny: wyschnie i zadziala :) pesymistyczny: juz po zamku :-| moze sprobuj rozkrecic i zajrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 często (ale w Mk1) ucho sie popuszcza i luźno lata cofając sie przed zamkiem. Mocno szarpnij ucho w góre , powinno wskoczyć --> o ile budowa jak w Mk1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiuń Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 dzięki za zainteresowanie. szczerze powiedziawszy też mam nadzieję, że się "samo naprawi". napsikałem do zamka ISOL i zaraz idę zobaczyć, czy to może coś pomogło. Ucho jest sztywne, też sprawdzałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ja też tak miałem... po prostu klapę przycisnąłem tak jak ma być zamknięta i nacisnąłem guzik od otwierania... 3 razy taki przypadek miałem i za każdym razem pomagało :) Pozdrawiam Suchutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 I u mnie czasami tak się dzieje. Rzadko, ale jednak. Jak klapa jest podniesiona, naciskam przycisk zamka. Jest wtedy dzwięk, że coś tam zadziałało. Spuszczam klapę i zaskakuje. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi