karllo Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Szukaj na aleegro kabla, taniej będzie niż w ASO. Ale czy zmieniarka będzie pasować od kompletu od radia tuner list to nie wiem, najlepiej byłoby podpiąć i sprawdzić ale nie masz kabla... u ciebie pewnie oryginalnie był updatelist. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazir Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Kabelek podobno 150zł. Wystarczy chyba powiedzieć kabel radio-zmieniarka i będą wiedzieć o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Kupiłem zmieniarkę do Tuner List. Wszystko ładnie gra ale pozostało umiejscowienie samej zmieniarki. Chcę ją zamontować w schowku. Ma ktoś pomysł jak i co zdemontować zeby poprowadzić przewód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Którym schowku, pełno ci ich w SCII. Znając życie pewnie masz przewód który wystarczy aby schowek schować pod fotel kierowcy/pasażera. Jak chcesz schować go w schowku w desce przed pasażerem to poradniki są już zrobione jak i co rozebrać aby się tam dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) No faktycznie, w przypadku SCII stwierdzenie "w schowku" jest trochę nie trafione. Idealne auto dla przemytników :D. Oczywiście chodzi mi o schowek naprzeciwko pasażera. Dzięki, poszukam w poradnikach tylko jest mały problem...nie jestem zbyt biegły w poszukiwaniu i nie bardzo wiem gdzie tego poradnika szukać. Edytowane 27 Maja 2016 przez lukasz-stargard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Zaraz poleci link Dodano: 27 maj 2016 - 23:24 PW!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzięki. Przyznam, że nie spodziewałem się aż takiej "demolki". Dzięki i niedługo zabieram się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Demolki, to tylko demontaż schowka. Czas operacyjny 5min max. Zawsze pierwsze prace przerażają, później to już tylko przyjemność jak lubi się majsterkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 W końcu nabyłem kabel na ebay i zainstalowałem zmieniarkę. Chodzi OK pomimo że jest z wersji przedliftowej i pisze na niej że pasuje do modeli 2002-2005. Moje megane jest z 2007. Zmieniarka różni się odcieniem czerni no i podświetleniem, jest pomarańczowe a radio ma białe podświetlenie. Podświetlenie podłączyłem ze środkowego pinu mini wtyczki zmieniarki do kabla niebiesko/białego radia, czyli podświetlenia radia po załączeniu świateł, wystarczy podłączyć +12V i będzie świecić. Co do kabla to można samemu wyprodukować, do zmieniarki można użyć wtyczek i pinów od starych komputerowych kabli od cd-rom'u, tych którymi przesyłany był analogowy dźwięk audio. Zrobiłem kilka fotek kabla, może komuś to pomoże w przyszłości. Niebieską wtyczkę obcykałem z każdej strony, zieloną widać dobrze na jednej fotce. Co do wyjęcia zmieniarki jak nam się źle w kieszeni ułoży, lub kable przeszkadzają i nie da się radia wcisnąć, ona ma jakieś płaskie wyjmaki, dłubanie śrubokrętem nie dało rezultatu w moim przypadku, wyciągnąłem całą konsole, wcisnąłem zatrzaski i zmieniarka wyskoczyła. Aby wyjąć konsole musimy odkręcić 6 śrub TOROX, dwie w kieszeni radia po bokach, dwie pod klapka gdzie siedzi złącze diagnostyczne, dwie u góry nad wylotami powietrza. Nie używamy śrubokręta do podważenia konsoli czy ekraniku LCD, tego z zegarkiem. Wszystko jest na zatrzaskach, wystarczy rękami pociągnąć i wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi