wojtek_r95 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam Szanownych forumowiczów, Jak u Was sie zachowuje sie motor (1,9dCi 120PS) zaraz po odpaleniu gdy jest zimny, czy tez macie taki charakterystyczny klekot wewnatrz auta no i czy bardziej telepie, po osiagnieciu optymalnej temperatury wszystko ok. Drugie moje pytanko to, ze zauwazyłem ze gdy motor jest zimny (dłuższy postoj) to lepiej odpala, natomiast gdy jest ciepły to minimalnie jakby dłużej krecił - co moze byc przyczyna tego? Za wzystkie sugestie z góry dziekuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 mój niestety tez klekocze jak jest zimny Wydaje mi się, że kiedyś tak nie było, ale ja muszę wymienić poduszkę pod silnikiem Może to rozwiąże ten problem Odpala tak samo czy zimny czy ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 klekocze klekocze jak zimny to nawet dość głośny, ale jak już złapie temperaturkę to przyjemniej sie robi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommiB Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 No moj jakos nie klekocze - moze jestem przyzwyczajony bo zawsze dieslami jezdzilem. Natomiast faktycznie troche mi za bardzo drga. Wymienilem jakis czas temu poduczke tylna pod silnikiem, pytanie czy pozostale tez sa do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 No moj jakos nie klekocze każdy diesel klekocze jak jest zimny hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ok, to na pierwsze moje pytanko uzyskałem odpowiedz, natomiast co z drugim. co moze byc powodem ze nieco dłuzej kreci gdy jest ciepły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 co moze byc powodem ze nieco dłuzej kreci gdy jest ciepły? hmm a moc ma normalną ze wzrostem temperatury ?? może silnik był kiedyś przegrzany ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 moc jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c-tronic Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 minimalne zużycie pompy i co za tym idzie żle napisana mapa rozruchu w vw to standard poprawiam to softem taki mały chiptuning dotyczy tylko rozruchu na ciepłym silniku [ Dodano: 2007-08-01, 22:42 ] aha, ewentualnie zwiększone przelewy na wtryskach ale to łatwo sporawdzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommiB Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 a jesli drgania/wibracje pojawiaja sie tylko przy cieplym silniku na biegu jałowym? (bez klimy).Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Kolo zamachowe dwumasowe, albo ktorys wtryskiwacz mowi papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Jeden wtrysk lub wszystkie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi