artursa Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Witam Posiadam megane z fabrycznym radiem. I mam problem z płytami gdzie są nagrane utwory w formie mp3. Na wyświetlaczu od radia podczas słuchania muzyki wyskakuje error po czym radio przełącza się na FM. Nie mogę wysunąć płyty, dopiero po jakimś czasie ok 1 godziny płyta wysunie się sama. Płytę mogę wysunąć tylko wtedy gdy zatrzymam samochód zgaszę silnik i otworzą drzwi. Problem ten występuje nieregularnie to znaczy ta sama płyta potrafi działać cały dzień a na drugi wieszać się już po 5 min. Wyskakuje on w różnych momentach (nie na tym samym utworze lecz na różnych). Nagrywałem już płyty na różnych nagrywarkach i za pomocą różnych programów - efekt taki sam. Płyty audio działają bez problemu. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Inne płyty czyta OK ? Teraz jest dużo wilgoci i to może mieć wpływ na układ optyczny i laser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artursa Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Dzięki za odpowiedź, ale jakoś nie jestem do niej przekonany bo miałem różne radia począwszy od zwykłych za 300 zł i one nie miały żadnych problemów z czytaniem mp3 pomimo że w samochodzie parowały szyby i panowały mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 artursa, Dlatego zadałem pytanie czy czyta inne płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 zdarzyło mi się to samo - 1 raz - słownie JEDEN RAZ - płyta była w odtwarzaczu od dłuższego czasu, nie sprawiała żadnego problemu. jakieś 2 tyg temu dziewczyna wróciła z pracy. Przejechaliśmy jakieś 500 m pod sklep płyta grała, odpaliłem silnik żeby jechać dalej, wyskoczył error, włączyło się radio, nie dało się przełączyć na płytę, a ta również nie chciała wyjść z czytnika. na razie więcej tamtej płyty nie wrzucałem. z inną póki co jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Potwierdzam u mnie ten sam problem... Też wystąpił tylko raz i nie wkładałem juz tej płyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 z jakiego okresu macie auta? którą wersję radia?? macie jakieś pokrętło przy odtwarzaczu czy same guziki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Same guziki. Chyba to najprostsza wersja radia... Bez bluetooth i z "prostym" wyświetlaczem. Auto z 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 mój też 2009, 1 rej październik 2009.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 ja użytkuje radio w aucie non stop i nigdy mi się to nie zdarzyło żeby nie chciał czytać mi płyty :-P radio z bluetooth z pokrętłami na panelu 8-) w ogóle to komunikacja bluetooth'a, płyt CD, złącza RCA do radia jest bardzo dobra brak jakichkolwiek kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Barnaba, właśnie próbuje ustalić od czego to zależy. Ja i Marcin K., jak widać mamy bez pokręteł bluetooth`a i w ogóle. Auto odbieraliśmy 18 lutego 2010, radio działa też non stop jak działa silnik, sami zrobiliśmy autem 30 000 km i pierwszy raz ten "ERROR" wyskoczył w grudniu. Póki co jeden i jedyny raz. artursa, jakie masz radio? i z kiedy auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liptus Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Mam dokładnie ten sam problem. Megi z końca 2009, radio fabryczne bez bluetootha. I wcale na płytach mp3 się nie kończy. Jeden raz przyblokowało mi CD audio. W zasadzie myślałem, że to wina płyty, ale po lekturze tego wątku wiem, że coś nie tak jest z radiem. Czy ktoś próbował zgłosić problem w ASO? Ja mam pierwszy przegląd w lutym, to zaskoczę ich tym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 ja już przegląd na 30 000 przeszedłem... a właściwie auto (na przełomie października i listopada) wtedy jeszcze nic mi się z tym nie działo więc nie zgłaszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artursa Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam Pozostałe płyty działają bez problemy. Posiadam radio z przyciskami bez bajerów. Dzisiaj byłem w salonie i zabrali radio do naprawy w jakimś serwisie specjalistycznym. W poniedziałek będzie do odbioru. Serwis twierdzi że to naprawią. Jak odbiorę i przetestuję to dam znać. Trochę mnie zmartwiło że aż tylu użytkowników ma taki problem. Miałem nadzieję że mój przypadek był wyjątkiem. Auto wyprodukowane w listopadzie 2010 przebieg 7500km Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 serwisie specjalistycznym. ten specjalistyczny serwis jest w Gdańsku - tam mają zamiar odesłać moje radio w związku z problemami z BT (opisywane w innym wątku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi