kitek_84 Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Jakiej marki części polecacie do kompletnej wymiany rozrządu wraz z pompą. Części do Megane II 1,5 dCi 2004 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja mam pompę DOLZ, Pasek Contitech? i rolkę Ruville. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Pasek rozrządu CONTITECH - najlepsze paski, rolki i pompa wody RUVILLE - części z najwyższej półki - kupisz wszystko w komplecie do danego silnika, pompy DOLZ zdecydowanie nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Przecież DOLZ to oryginał A czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 pompy DOLZ zdecydowanie nie polecam Dlaczego ? Wiesz z własnego doświadczenia, czy też gdzieś słyszałeś ? Firma DOLZ to przecież nie jest krzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitek_84 Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Czy takie zestaw części jest dobry? Pasek Contitech CT 1035, Rolka SKF VKM 16102, pompa SKF VKPC 86418 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek55 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Dorzuć jeszcze napinacz do alternatora . Ja dałem pasek Gates, pompa Dolz i napinacz INA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 DOLZ jest jednym z poddostawców Ruville. Zresztą DOLZ jest bardzo często w zestawach rozrządu montowanych w ASO. Większość aut Renault w fabryce miała wkładane pompy AISIN, ale ciężko je spotkać w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 A co myślicie o produktach SNR do rozrządu ? Wymieniał może ktoś zestaw rozrządu właśnie tej firmy. Cenowo kompletne rozrządy SNR nie wychodzą tak źle, tylko nie wiem jak z jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 SNR robi na pierwszy montaż łożyska, rolki etc. więc pod tym względem jest OK. Pytanie tylko jakiej firmy jest pasek i pompa wody z zestawu. Aczkolwiek, jeżeli całość firmują swoją marką, to powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Pytanie tylko jakiej firmy jest pasek i pompa wody z zestawu. Pasek nie wiem jakiej jest firmy, a pompy nie ma w zestawie. Właściwie w żadnym firmowym zestawie jaki widziałem nie ma pompy. Rozrząd SNR pod 1.5 dci http://www.autkoplus.com/product/id/38765,...ad-kpl-kd455-49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Powinno być OK. Ewentualnie zawsze można osobno kupić pasek i rolki Pamiętaj też o wymianie pompy wody. www.rozrzad.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Pamiętaj też o wymianie pompy wody. No właśnie pompa wody. Mam na razie w Meganie około 80 kkm i chciałbym wymienić rozrząd bez pompy wody. W ASO jak się pytałem to też mi mówili, że przy tym przebiegu pompa nie musi być wymieniana. Sam wcześniej miałem Fiata Punto JTD i pompę wymieniałem dopiero po raz pierwszy przy przebiegu chyba 205 kkm przy okazji wymiany rozrządu. Oryginalna pompa przy tym przebiegu działała cicho i była dobra. Chyba Renault nie jest gorsze od Fiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 fakt moze wytrzymać ale nie musi i wtedy ładujesz się w koszty bo to co "zaoszczedziałeś" oddasz z podwójną nawiązką ja w MII wymieniłem pompę przy okazji wymiany KZFR (a co za tym idzie rozrządu) przy przebiegu 40k - ot tak dla spokojnego snu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 fakt moze wytrzymać ale nie musi i wtedy ładujesz się w koszty bo to co "zaoszczedziałeś" oddasz z podwójną nawiązką ale pompa wody nigdy nie pada momentalnie, bez jakichkolwiek oznak. Jak będzie zblizał się jej koniec to będzie najnormalniej w świecie słychać. Tak samo jest w przypadku napinacza ( w Punto mi świergolił i przejechałem na nim jeszcze kilka set km zanim go wymieniłem). Co innego pasek rozrządu lub wieloklinowy. Te jak padają to bez ostrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi