rav85 Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 No i trzeszczenie ustało do końca po posmarowaniu kolumny kierowniczej w miejscu gdzie przechodzi przez podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Jeszcze raz górny plus śruba na nim. Gdzie dokładnie jest ta śruba? Ja ostatnio jej szukałem i nie znalazłem. Znalazłem tylko te dnie które mocują krzyżak. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez SlawkoW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanzik Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Podczas upałów zaczeła mi skrzypić kierownica podczas skrecania, powodem był swożeń (wysechł strzykawką wprowdziłem troche oleju do swożnia jak narazie jest cisza. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez Zanzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Proszę oto zdjęcia przed chwilą zrobione . Górny krzyżak i łącznik. Jeszcze raz górny plus śruba na nim. Dolny krzyżak. Śruba przy dolnym krzyżaku. U mnie, skrzypienie było słychać najbardziej pod pojazdem, ale również w kabienie. Efekt nasilał się w mroźne dni. Najpierw psikałem smarem w dolną część kolumny, i przesmarowałem smarem. Nic nie dało. Następnie psikałem w górną część pod kierownicą i pomogło od razu. Dodatkowo przesmarowałem smarem. aston76, WIELKIE dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Nie ma za co. Po to jest forum aby pomagać sobie wzajemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Hej pozwolę sobie odgrzać temat U mnie też skrzypi przy skręcaniu w prawo i w lewo. Byłem pewny że to słychać w środku ale dziś kręciła jedna osoba kierownica i na zewnątrz też to słyszałem. Słyszałem przy kole. Ostatnio pewien mechanik od zawieszeń powiedział że do wymiany są Górne poduszki amortyzatorów czy to jest te łożysko mcpearsona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dwa osobne elementy: LINK pierwsze zdjęcie: po lewej poduszka a po prawej łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 A czy zużycie łożyska mc pearsona oprócz skrzypienia czymś się odznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatriX. Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Witam wszystkich u mnie było podobnie rano chłodno było prawie wcale nie skrzypiało ale słonko przygrzało odrazu zaczęło i wątek taki wymieniłem odrazu amortyzatory z łożyskami i było ok ale gdy zacząłem skręcać wszystko coś mnie tknęło aby sprawdzić jeszcze raz i się okazało że znów skrzypi ale już wiedziałem co okazało się łącznik stabilizatora wymieniłem odrazu oba i cisza jak makiem zasiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi