lopez20 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Koledzy profilaktycznie chcialem wyczyscic egr. Wszystko rozkręciłem po czym zobaczyłem jakąś dziwną blaszkę. Czy ktoś juz mógł zaślepić egr i czy może to wyglądać w ten sposób? Dodam że samochód osobiście sprowadziłem z francji z przebiegiem 51000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Wyjąłeś ten EGR? To jest uszczelka blaszana, podkładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez20 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 nie wyjałem bo jest duży opór. Myślę jak sobie z tym poradzić. Ucieszyłem się na myśl że możę być zaślepiony bo oszczędziło by mi to dużo roboty ale widzę że niestety muszę się z tym uporać :cry: Jak dotychczas zszedł mi tylko elektromagnes. Jak sobie radziliście w takim przypadku kiedy egr sie rozdzielil? Zrobiłem caly obrót tym ustrojstwem które zostało w kolektorze ale ani drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Być może trzeba będzie odkręcić cały kolektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez20 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Na dzisiaj dałem sobie spokój poczekam aż się zrobi cieplej i wtedy sprobuje jeszcze raz bez wyjmowania kolektora. Wolałbym tak zrobic bo nie wiem ile rzeczy będe musiał dodatkowo odkręcić żeby wyjąć sam kolektor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 lopez20, kliknij w link z tego posta: http://megane.com.pl/scenic-ii-phi-egr-sce...6759.htm#230884 Na aukcji jest fotka jak ten EGR wygląda od strony kolektora. Prawdopodobnie jest "obrośnięty" nagarem i dla tego tak uparcie siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi