darekbiskup Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam serdecznie! W mojej całkiowicie nie awaryjnej renówce pojawił się kolejny problem. Po włączeniu kierunkowskazu w prawo ( w lewo działa znakomicie), nie dzieje sie nic. nie słychać dżwięku, nie pojawia się na desce sygnalizator migacza, i migacz nie miga. Dzieje się to od czasu do czasu, nie ciągle, czasami włącza się i działa dobrze. Macie jakąś radę? co moze być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Trzeba rozebrać i wyczyścić włącznik oraz kostkę pod kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boc2 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 mam podobny problem tylko dzieje sie tak z migaczem lewym i tylko w momencie hamowania gdy auto zatrzyma sie lub odpuszczę hamulec migacz dopiero zaczyna mrugać Skorzystaj z :) i poczytaj o wtyczkach w tylnych lampach. - P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 boc2 niech ktoś wsiądzie do samochodu włączy kierunek ( oczywiście przy włączonym zapłonie ) i wciśnie hamulec, a ty obserwuj tylnie lampy. Gwarantuje ci że zrobi ci się "choinka" z tyłu. Jak puści hamulec wszystko wróci do normy. Ewidentny brak masy w tylniej lampie. Poczytaj o tym na forum, było omawiane wiele razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plonek90 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Odświeżę nieco temat dla tych, którzy podobnie jak ja, będą szukali podpowiedzi na forum :l: Wyczyściłem masę, ale problem nie zniknął... poradziłem się wysokiej klasy fachowca mietka, który zawsze wszystko wie, tym razem nie miał zielonego pojęcia... Do rzeczy - dobrze jest mieć znajomego handlującego częściami, lub zaprzyjaźniony szrot, gdzie można podjechać, przełożyć część i sprawdzić jej dzianie. U mnie sytuacja była taka, że w momencie włączenie prawego kierunkowskazu, żarzył się też stop, a gdy wcisnęło się stop, to kierunkowskaz nie działał. Po przeanalizowaniu wszystkich tematów typu "choinka", "brak masy" itp, nie znalazłem odpowiedzi, która - na szczęście, okazała się prosta. Awarii uległa oprawka żarówek (to plastikowe, do czego wsadza się żarówki). Po odpięciu kabla z przewodami, jeden z pinów był wyraźnie nadszarpnięty przez reakcję tlenu i metalu. Czyszczenie nic nie dało, bo był wyszczerbiony, dlatego postanowiłem wymienić na sprawny bez zabaw. Tym samym pozbyłem się problemu ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil18_05 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Podepnę się pod temat. W moim Megane lewy kierunek działa normalnie natomiast jak przełączę w prawo to mrugnie raz w prawo następnie w lewo i tak w kółko. Rozebrałem i wyczyściłem przełącznik i dalej to samo. Może ktoś ma jakiś sensowny pomysł. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 podmienić manetkę gdzieś na szrocie lub sprawdzić przewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil18_05 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Problem znikł na następny dzień. Ciekawe kiedy znów wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Odbijanie kierunków jest w manetce?Bo nieraz nie odbija.Jak wymienie manetke będzie ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Gdzieś był temat z poprawą wycięcia w krzywce, która przestawia manetkę na neutralny. Było to jednak już dosyć dawno. Można w ten sposób uniknąć zakupu kolejnej, która może być nie wiele lepsza, bo przyczyna tkwi w krzywkach jakie są w podstawie całego zespolu a nie w samej manetce. Tu jeden z podobnych tematów (a jest ich kilka zarówno dla scenioli jak i meganek) i choć awaria akurat odwrotna do Twojej, to widać na fotce o co chodzi.. http://megane.com.pl/topic/12243-wybijaniewylacznie-manetki-kierunkowskazow/ Wpisz w szukajkę: manetka nie odbija i zaznacz by google w zasobach forum szukało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 dzięki za odpowiedz u kolegi odbija ale za mocno a nie wiesz jak mozna rozwiązeć ten problem ? rolf, Ja ma identycznie i cholerka nie wiem czemu tak jest. Wymieniłem przełączniki na inne ale też używane i jest to samo. Tylko ja mam jak skręcę w prawo i wyprostuje kierownice to włacza mi się lewy kierunek. http://megane.com.pl/topic/12975-nie-odbijaja-mi-kierunkowskazy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paramonov Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Witam, mam problem z tylnym lewym kierunkowskazem otóż przód i boczny działają nie działa tylko lewy tył przekładałem lampę z jednej strony na drugą i po drugiej stronie działa bez zarzutu co może być tego przyczyną Mam Renault Megane I Coupe z 1999 roku ale wersja jest już polifotwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Połączenia elektryczne do lampy po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi