mariko Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam Posiadam Meganke z 2006 i ostatnio pojawił się problem, mianowicie wyłącza mi się radio i pokazuje się komunikat Speech. Po chwili sie włączy i wyłączy. Poczałkowo myślałem ze moze radio się popsuło ale przełożyłem od kolegi ( dodam ze u NIego działa ) i jest to samo.Czy ktoś może wie jak rozwiązać problem?? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Na początku poprawił bym trochę gramatyke A nie pisze czasem search? Bo może być że jest walnięta antena. A Speech oznacza mowa, przemówienie, przemowa, język, dialekt, narzecze, kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariko Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Tak się składa kolego wiem co to znaczy speech i na dodatek potrafię czytać ale widzę że u Ciebie jest problem czytania z zrozumieniem Ale dziękuje za chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 "Speech" ukazuje sie wówczas gdy do radia jest podłączony zastaw głośnomówiący do telefonu. W momencie nawiazywania połączenia radio wyłącza głośniki i wyświetla ten komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariko Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Tylko w tym samochodzie nie jest zainstalowany żaden zestaw głośnomówiący. Najciekawsze jest to że one chwile działa za chwile się wyłącza i ponownie uruchamia samoczynnie. Po tym przez jakiś czas nie chce się włączyć i tak w kółko. Byłem ostatnio nawet w serwisie ,Pan z serwisu przełożył swoje radio i stwierdził ze to wina mojego radia,ale jak przełożyłem radio do kolego do auta to wszystko działa poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Wyjmij radio i sprawdź czy pod pin nr.3 we wtyczce nr.1 na załączonym obrazku nie jest podłączony przewód. Przypadkowe pojawienie się napięcia na tym pinie spowoduje wyciszenie radia i pojawienie się napisu speech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariko Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Regulamin forum i zasady cytowania Wyciągnąłem radio,kable są ok, radio jest podświetlone, płyta CD wchodzi automatycznie ale po naciśnięciu dowolnego przycisku słychać ton wskazujący na błąd. Żaden komunikat nie pojawił się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossak Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) witam. mam ten sam problem z radiem co Ty!!! co mam zrobić?? niestety pojawia się "speech" i wyłącza się radio... Edytowane 27 Stycznia 2012 przez kossak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi