lulu Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam serdecznie użytkowników forum. Jestem jego nowym użytkownikiem. Mam pytanie o chiptuning megane GT silnik TCE180. Jak dotąd żadna firma w okolicach Warszawy nie potrafi tego wykonać. Może znacie jakąś godną polecenia niekoniecznie w okolicach W-wy. Dzięki wiekie za pomoc. Lulu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick6 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam, tez jestem nowy i juz pisalem w innych postach, ale raczej bym polecal szukac zagranica. Sam szukalem, ale wprost po prostu nie ufam tym niby znawcom. Pozdrawiam Sick6 Coś kolega nieuważnie przeczytał regulamin. Należy stosować pl-literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 o ile mi wiadomo to polskie firmy, może nie wszystkie, bazuja na sprowadzanych i już sprawdzonych rozwiązaniach, jechanie za granicę w tym celu raczej odpada. Widać, że jednak prawdziwdiwych specjalistów u nas brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick6 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Niestety, cieżko z tym jest bo większość ludzi, którzy robią chip tuning mają diesle i te samochody są oklepane, ale mało w Polsce jest firm, których sie zajmują tuningiem aut sportowych lub czyms co ma więcej niż 150km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Pytaliście w VTECHu ? Robią 1.4Tce i 2.0T z laguny to może i ten zrobią... http://vtech.pl/kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkoza Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 V-Tech do 1.4 Tce oferuje tylko box :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Może Jaszpol z Łodzi? Wiem że robią 1,2TCE z Clio/Twingo i opierają się na V Techu. Firmą któa podejmuje się wszystkiejo jest 44tuning z Opola www.44tuning.pl ale czy ją polecać czy nie to nie wiem. http://www.44tuning.pl/chip-tuning-renault...-2.0-tce-180-km Przeczytaj i popraw zanim wyślesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 zapytaj w firmie GODULA MOTOR SPORT pełna profeska ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renmegxx Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Czy ktoś z Was podnosił może moc 2.0 TCE w Jaszpolu? Dzwoniłem tam i podejmują się tego (jest zresztą info na stronie). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 renmegxx, Tutaj masz co nieco na temat :) http://megane.com.pl/topic/17224-tuning-20-tce/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 podzielę się z Wami moimi aktualnymi doświadczeniami z tuningu TCE180, zmieniłem turbinę na tą od RS, założyłem wydech od downpipe do końca 2,5cala, katalizator sportowy, wkładka filtru KN do tego modyfikacja wtrysku, wynik 241KM i 371Nm. czekam na pełny chip tuning, powinien dać ok. 270Km, tego oczekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 możesz powiedzieć gdzie robiłeś te zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 to nie jest filozofia, turbina pasuje na zasadzie plug`n play, wydech w Eltecu, co do chip tuningu to nie jest koniec, dał na razie b. mało bo 7 koni i 30 Nm, sama turbina podniosła moc o 50 koni!!! ze 180 na 230 i moment z 300 na 339Nm. Może program z RS da więcej. Dodano: 01 mar 2012 - 07:26 mam jeszcze założoną skrzynię biegów od RS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 a chip tuning gdzie? bo ja u siebie chciałbym własnie to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lulu Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 chip tuning GT jes chyba na razie trudny, nieiele wychodi, próbowałem wielu programów, niezadowalające efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi