adbaca Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Musze przerobić tak jak w temacie elektrykę do reflektorów. W obecnej chwili mam złącze 10pinowe w którym są następujące piny: 2. [HK] sygnał diagnostyki K 3. [CPD] + prawych swiateł mijania zabezpieczony 4. [MAS] masa elektron przedniej lewej podłużnicy 5. [RPD] + prawego światła drogowego zabezpieczony 6. [103A] sterownie ustawienia reflektorów 7. [47F] sygnał prędkości pojazdu 8. [64D] sterownie kierunkowskazu 9. [LPD] + prawego światła pozycyjnego zabezpieczony 10. [MAS] masa elektron przedniej lewej podłużnicy W zwykłej lampie są dwie kostki odpowiednio 5pinowe i 3 pinowe: Zasilanie do żarówek kostka 5 pinowa: 1. [MAS] masa elektron przedniej lewej podłużnicy 2. [CPD] + prawych swiateł mijania zabezpieczony 3. [64D] sterownie kierunkowskazu 4. [RPD] + prawego światła drogowego zabezpieczony 5. [LPD] + prawego światła pozycyjnego zabezpieczony Zasilanie do silniczka poziomującego 3 pinowa 1 masa 2 sterownie 3 zasilanie I teraz pojawia sie problem ponieważ o tle co podłączenie żarówek w reflektorze nie robi problemu żadnego to utknąłem na podłączeniu poziomowania w złączu 10pinowym mam dwie masy => ten sam potencjał pozostaje mi: 2. [HK] sygnał diagnostyki K 6. [103A] sterownie ustawienia reflektorów 7. [47F] sygnał prędkości pojazdu i złącze 3 pinowe: 1 masa 2 sterownie 3 zasilanie Rozumiem że sterownie do sterowania a reszta jest do wykorzystania?? Prosze o pomoc, dziękuje Dodano: 21 kwi 2012 - 16:18 Czy ktoś miał kiedykolwiek taką potrzebuje jak opisałem wyżej?? Według manuala wygląda na to że: złącze 3 pinowe: 1 masa 2 sterownie 3 zasilanie które jest w silniczku ale można wykorzystać z ksenonów piny: 6. [103A] sterownie ustawienia reflektorów 10. [MAS] masa elektron przedniej lewej podłużnicy a na zasilanie można podać napięcie: 3. [CPD] + prawych świateł mijania zabezpieczony Czy ktoś może pomóc w tym temacie ?? Edytowane 5 Maja 2011 przez adbaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 silniczek w zwykłych lampach jest inaczej sterowany niż xenony.Musiał byś zamontować w kabinie pokrętło do regulacji wysokości (jest w jednym z regulacją podświetlania)Silniczek do zwykłych podłączasz tak :zasilanie-do mijania , masa -masa , sterujący-przewód z pokrętła w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Rozumiem że regulator będzie miał priorytet w sterowaniu pomimo podłączonych czujników poziomowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 to są dwa różne rozwiązania i nie mogą być razem.Musisz przerobić tylko na pokrętło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Oczywiście rozumiem że mam założyć pokrętło ale czy wtedy na przewodzie przy lampach będzie sygnał z tego pokrętła?? bo jak sprawdzałem przewody to jest jeden odpowiedzialny za wiązkę światła który już jest wpięty w kostkę od przyszłego pokrętła, czy raczej trzeba ciągnąć dodatkowy przewód z kostki od sterowania pokrętłem?? Edytowane 23 Kwietnia 2012 przez adbaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Na odległość nie da się odpowiedzieć co tam u ciebie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joobs Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witaj, czy przeprowadziłeś już tą modyfikacje? Zamierzam u siebie zrobić w drugą stronę. Jeśli zostały Ci części, to możemy się powymieniać, chociażby rzeczonym panelem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbaca Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Po zakupie pokrętła do zmiany wysokości zabrałem się za łączenie i wygląda to tak. W środku w samochodzie po zamontowaniu pokrętła należy przeciąć kabel fioletowy w kropki - jest to pin nr. 6 (oczywiście zaizolować koniec od strony auta)który wychodzi z tyłu owego pokrętła. Teraz należy przeciągnąć przewód 2 - żyłowy od puszki pod kierownica do puszki przy silniku. Jeden podłączyć do + 12V po stacyjce (kabel koloru żółto/białego) drugi do przewodu z regulatora W puszce łączeniowej na wierzchu widoczne jest białe złącze z którego wychodzi szereg przewodów należy znaleźć dwa przewody fioletowe które odpowiednio idą do jednej lampy i drugiej. Przeciąć (oczywiście zaizolować koniec białego złącza) Do obydwu przewodów podłączyć przewód z regulatora zmiany wysokości. Drugi przewód należy doprowadzić do jednej i drugiej lampy będzie to zasilanie silniczków +12V Złącze 3-pinowe na silniczku: 1 masa 10. [MAS] masa elektron przedniej lewej podłużnicy (mamy to z kostki po xenonie czarny przewód) 2 sterownie doprowadzone fioletowym przewodem 3 zasilanie doprowadziliśmy sami Najpierw robimy wszelkie podłączenia, lutowania itp. po stronie lamp i silnika a na końcu podłączamy się pod zasilanie pod kierownicą, ja zrobiłem to tak i działa ale co człowiek to inny pomysł wykonania. Edytowane 5 Czerwca 2013 przez adbaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi