bronius Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 motor u Lewego jest specyficzny ;-) O ile dobrze pamiętam to jest to jednostka montowana w kangoo - po prostu meganka Lewego jest z przełomu fazowego (ph1/ph2) i nie jest to jeszcze pełna ph2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Mój E7J wygląda tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...a340d864ed.html Jest to jedyny wielopunktowy 1,4 8V, wiec łatwo jest rozróżnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan66 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Sorka odgrzewam nieco temat . Otórz w mojej megi z 2001 r z jednostką 1,4 16 z elektroniczną przepustnicą padł silnik pasek rozrządu wiadomo muszę wymienić . Pytanko do znających się na silnikach czy istnieje możliwość włożenia 1,6 16v bez większej przeróbki czy pozostaje mi jednak dale 1,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 2 godziny temu, lucjan66 napisał: czy istnieje możliwość włożenia 1,6 16v bez większej przeróbki czy pozostaje mi jednak dale 1,4 Przekładka silnika z 1.4 16 V na 1.6/16V bez większych problemów; - szukać silnika ze skrzynią, bo 1.6 ma zmienione przełożenie w stosunku do 1.4, - sanki pod silnikiem są analogiczne we wszystkich cywilnych egzemplarzach, - zawieszenie silnika także, poduszki mogą się różnić, - do każdego silnika potrzebujesz kompletną wiązkę z komputerem do danego silnika i karty do odpalania, Kwestią będzie cena - jak wymiana będzie na zewnątrz a nie samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 11 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Chyba lepiej szukać zestawu do odpalenia od 1.6 i znaleźć silnik do kompletu. Pytanie czy się opłaca? Auto ma swoje lata, stosunkowo niską wartość a po tej awarii jeszcze mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan66 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 W dniu 11.06.2022 o 19:24, szwagier24a napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa I tu masz zdecydowanie rację gdyż muszę wymianę powierzyć warsztatowi . Dodam że gdzieś na forum czytałem że ktoś taki numer zrobił i silnik pracował na kompie od 1,4 no ale nie mogę tego tematu odszukać Jak kolega wcześniej wspomniał o poduszkach to niestety są identyczne bo szukałem na allegro poduszek oraz innych części i wszędzie jest informacja że są do 1,4 i 1,6 . obawiam się też że jak zdobędę zestaw to będzie kolejne pytanie czy on będzie pasował do moich wiązek czyli ewentualnie kolejna przeróbka. Już kiedyś się w to bawiłem wsadzając silnik z feli do faworit . Za dużo pierniczenia. Dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi