randol Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Mam taki problem, jak naciskam guzik START, to zawsze sie uruchamia tylnia wycieraczka przez 5s. Jest temat podobny http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=1731&...nia+wycieraczka tylko tam uruchamia sie tylko przy wlaczanych swiatlach. Samochod posiada czujnik deszczu, ale wycieraczka tylnia potrafi sie uruchomic nawet jak od 3dni nic nie padalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jak masz wycieraczkę ustawioną w pozycji automatycznej i jak włączysz wsteczny bieg powinna przetrzeć Tobie tylną szybę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randol Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Samochód jest na luzie i sie uruchamia wycieraczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus2008 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Witam podłącze sie pod temat mam Scenica II 2004r i mam ten sam problem jak uruchamiam auto to wycieraczka tylnaa chodzi , przez jakiś czas , a jest ustawiona na 0. Dzisiaj odłączyłem manetke od wycieraczek i po naciśnięciu przycisku START , wycieraczka chodzi. Gdzie może być problem UCH , czy w silniczku wycieraczki proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pozostała elektryka tylnej klapy działa poprawnie? Może to być zwarcie we wiązce przewodów między karoserią, a klapą bagażnika. Jest tam gumowa przelotka, w której dochodzi do przerywanie się przewodów i potem mogą wystąpić właśnie takie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus2008 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Sprawdziłem dzisiaj kable między klapą a karoserią są ok. Reszta elektryki w klapie chodzi bez problemu. Nie wiem gdzie teraz szukać ? Edytowane 1 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) Czy włączając tylną wycieraczkę manetką przy kierownicy, działa ona poprawnie? To samo przy pracy przednich wycieraczek w trybie automatu, włączając wsteczny bieg, też powinna ruszyć tylna. Jeśli tak jest, to awarie UCH raczej można wykluczyć. Ewidentnie silnik wycieraczki dostaje "lewy" prąd i zaczyna działać. Jak kolega stwierdził, że nie zwarcia gumowej przelotce? Ewentualnie, może być jeszcze problem w złączu R2 pod fotelem kierowcy (piny 29, 30). Gdzieś ten "lewy" prąd musi się pojawiać. Edytowane 2 Lipca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus2008 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Witam nie widziałem kostki pod fotelem , ma może ktoś foto tej kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Może mało precyzyjnie napisałem :) Złącze R2 jest pod fotelem kierowcy, pod wykładziną. Trzeba wyciągnąć schowek i wtedy widać. Duże 52-pinowe złącze, na pewno zauważysz. W tym temacie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus2008 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witam powracam do tematu znalazłem kostke pod fotelem . Dalej jestem w lesie nie rozwiązałem mojego problemu , odczepiłem przekażnik pod fotelem i dalej wycieraczka chodziła , nie wiem co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ja nie wiem co jeszcze można doradzić. Skoro sprawdziłeś wszytko co sugerowałem i nie znalazłeś rozwiązania problemu, to pozostaje chyba tylko udać się do kumatego elektryka, albo do kogoś z CLIPem. Może pokaże gdzie jest przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi