pichorz Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 (edytowane) Witam wszystkich, opiszę po krótce dzisiejszą przygodę i jej następstwo. Ruszałem dzisiaj i sam już nie wiem czy malo gazu dalem czy sprzeglo puścilem za szybko w każdym razie auto się zdlawiło (było jebudut i silnik zgasł), sprzęgło wcisnąłem odruchowo odrazu a hamulec może pook z 1-2m. Zapalam auto żeby ruszyć a tu zonk przy włączaniu silnika auto wpada w takie dziwne drgania przypominające 3-4 mini bujnięcia. Trochę się zaniepokoiłem no ale przejechałem kawałek i wszystko ok. Po drodze zauważyłem że podobne bujnięcia silnika pojawiają się przy redukcji na niższy bieg jak szybko puszcze sprzęgło. Po powrocie do domu włączałem i wyłączałem silnik kilka razy i zarówno przy wł i wył są te drgania. Do tego gdy auto stoi zapalone na luzie i lekko dodam gaz, podczas powrotu na niskie obroty dzieje się również to samo. Czy ktoś ma jakiś pomysł c się mogło stać? Edytowane 14 Lipca 2011 przez pichorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Jak odczuwalne jest drganie silnika to zapewne jego mocowanie gdzieś szwankuje - tzn. elementy które powinny pochłaniać drgania - poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi