ps.pablo Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Dzień dobry! wszystkim forumowiczom. Mam taki problem: Po zamknięciu auta pilotem coś zaczyna piszczeć koło lewej tylnej lampy. Piszczenie ustaje po 60 sekundach jak alarm się uzbroi. Czy ktoś już się z tym spotkał? Przepraszam nie napisałem: Auto to Megane II ph I, silnik 1,4 16V, rok 2003. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Megane II ph I, silnik 1,4 16V, rok 2003. To masz w profilu umieścić, a nie w poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodzman Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Pisk w czasie ok 60 sec to tryb diagnozowania alarmu...Oryginalny alarm renault ma przycisk przy zamku maski pojazdu. A na pokrywie maski powinna być nakładka dociskjąca w/w przycisk po zamknięciu. Brak nakładki to przerwany zabezpieczany alarmem obwód elektr. Inna przyczyna.. niesprawne czujniki (przerwa elektr.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kundek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 witam wszystkich.mam M2 1.5dci u mnie coś brzęczy przy akumulatorze chyba są tam jakieś przekażniki.od czego to może być?POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zazwyczaj odzywa się w ten sposób filterek czy jak go tam zwał, na elektrozaworze podciśnienia. To ustrojstwo jest za akumulatorem w stronę szyby i ma podpiętą wtyczkę z przewodami i 2 cienkie wężyki. W czasie pracy silnika dopowiada to za sterowanie turbiną. Ten "filterek" to mały okrągły element, podpięty na krótkim wężyku od dołu do tego zaworka. Sprawdź, dotknij, stuknij w niego. Jak odgłos się zmieni to jet to. Jak dźwięk jest cichy to jest to normą. Jest to już też opisane i dokładniej wyjaśnione w innym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluer Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 wiem,że to stary temat... ale ja też to dziś miałem ... okazało się, że nie zamknąłem dobrze maski... wziąłem i TRZASŁEM :P i było już ok. nie piszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi