Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

MEgane II za dużo pali

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Jak miałem przez jakiś czas focusa z 2004r to przy 1.8 (130km) na postoju pokazywał 12L/h a w rzeczywistości palił 1.2L/h tylko były problemy z elektronikom. Więc musisz zacząć przeliczać ile benzyny zatankowałeś ile spaliłeś bo komputer to tylko kilka układów scalonych.

Pojedź do mechanika, niech zamontuje Ci zbiorniczek + wyzerowanie licznika, ewentualnie podpina swój - dziwię że post z roku 2011 i nikt konstruktywnie nie umiał odpowiedzieć na temat ...

• 9 miesięcy temu...

Witam serdecznie .

Też chciał bym się podzielić relacjami ze spalanie mojej Megane II 1.9 DCI 120KM . Codziennie jadę nią do pracy , w jedną stronę to równiutko 22 KM , ze względu na warunki trzymam dość niskie obroty ( ok 1.5 tyś ) , auto płynnie przyśpiesza a spalanie utrzymuje się na poziomie 7L/100km . Uważam to za dobry wynik gdyż jest to zima i trasa mieszana około 10km poza i 12km po mieście . Kiedy silniczek się rozgrzeje spalanie schodzi nawet poniżej 7 litrów . Sprawdzone również próbą tankowania . W trasie cały czas włączone radio i ogrzewanie . Tankuje ON Shella Fuel Save zawsze do pełna .

Pytanie o spalanie zależy od stylu jazdy i warunkach w jakich przychodzi mu jeździć.

Ja mam Clio 2 w wersji Extreme z tym silnikiem 1.4 98 KM i pali teraz zimą 10-11 litrów. Klima właściwie cały czas pracuje. Bez klimy około 9.5, ale dodam, że w Łodzi czasami są naprawdę spore korki. Latem po mieście około 9.5, ale ja jeżdżę dość dynamicznie :D

Ten silniczek jest bardzo fajny ale w Clio ;)

Megane jest sporo cięższa poza tym jest dość mroźno....

Moje 2litrowa Meganka spala teraz około 11-11,4 l

W trasie 2 litrowy silnik wypada znacznie lepiej. Spalanie 7,3 ostatnio Łódź- Zakopane z max. dozwoloną prędkością na każdym odcinku, no może plus =,10 km/h więcej ;)

• 3 miesiące temu...