diduch Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam miałem podobny problem w moim scenicu, kontrolka ESP zapalała się po przejechaniu kilku kilometrów.Problem wyszedł przez przypadek padła mi pompa paliwa, mechanik po jej wymianie przejrzał autko i stwierdził że, końcówka drążka kierownicy ma luz i po wymianie końcówki problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qaczek007 Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Witam! Po długich a ciężkich znalazłem rozwiązanie mojego problemu! ESP wyłączało się z powodu błędu w układzie elektrycznym świateł hamowania (opisywałem wcześniej). Problem zniknął po ...wymianie bezpiecznika! Musiał się gubić styk podczas jazdy po wybojach. Po dociśnięciu problem zniknął... Uf! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msc1 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Wiem, że odkopuję temat, ale może komuś pomogę. Jest jeszcze jedna opcja. Czujnik świateł stop. Ma 3 piny, 2 do świateł hamulcowych, 3 do ESP. U mnie były objawy takie, że kontrolka ESP świeciła się co kilka/ kilkanaście / kilkadzidesiąt km. Sprawdziłem wszystko niby było ok. Nawet po podniesieniu na podnośnik objawy ustąpiły na kilka miesięcy, ale potem wróciły. W międzyczasie padł mi czujnik świateł hamulcowych. Po wymianie ESP działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 3 godziny temu, msc1 napisał: X Kontrolka ESP zapala się przy pracy silnika jeśli napięcie w instalacji obniży się do 13V. Związane to jest z wieloma uszkodzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi