Piter17 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam mam megane 2 z 2007 i mam pytanie czy ta tuba jest dojść dobra i czy ten komplet za tą cenę opłaca się kupić http://allegro.pl/skrzynia-infinity-1260-wzmacniacz-magnat-kabl-i1772414198.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvjakubvx Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Osobiście nie zbyt znam to co pokazałeś sam przymierzam się do zakupu tuby JBL myślę że rozsądniejsze rozwiązanie zajmujące mniej miejsca, przy efekcie porównywalnym :) też ładnie puka(słyszałem ją na żywo) wzmacniacz masz- wzmacniacz a kable to już potem można dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Czyli powiadasz że dobra tuba? czyli warto ją zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvjakubvx Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 tuba JBL naprawdę polecam sam o tym myślę może pod choinkę sobie sprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 xvjakubvx super :) Na gwiazdkę prezent i na wiosnę już cię słychać w sąsiedniej wiosce :P Każdy ma swój gust i każdemu co innego się podoba inaczej półki pełne by były niesprzedanego badziewia a jednak towar się obraca :P Piter17 czy w twojej instalacji radio jest ori i głośniki są ori? Czy chcesz aby muzyka grała dla ciebie czy dla "osiedla"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Przerabiałem to i wyrosłem ze skrzyneczki, jednak dobre głośniki, to podstawa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvjakubvx Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) Dreamerek, na wiosce to może Ty mieszkasz, jak przerabiasz samochód - robisz to dla siebie! Widocznie tego nie rozumiesz, że ktoś ma inne poglądy niż Ty, jak ktoś lubi słuchać muzyki w samochodzie to poprawia dźwięk wg własnego uznania zmieniając radio/głośniki itd. A do tego jak chcesz się wykazać to naucz się, że jak do kogoś się piszę i używa zwrotów osobowych to należy je pisać z dużej litery. Ktoś chce więcej niskich tonów to je poprawia tyle na temat Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez xvjakubvx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Dreamerek, na wiosce to może Ty mieszkasz W tych czasach to zaszczyt mieszkać na wiosce :) Większość ludzi "na stanowiskach" właśnie buduje się poza miastem... To tak dla przypomnienia aktualnej sytuacji w kraju. jak przerabiasz samochód - robisz to dla siebie! I niekoniecznie przekonuj do tego wszystkich, że takie rozwiązanie jest jedynym słusznym... Ktoś chce więcej niskich tonów to je poprawia tyle na temat I tu się zgodzę ale podkreślę stwierdzenie "to je poprawia" a nie ..... :P Zawsze powtarzam: Jedź, posłuchaj i kupuj... To jest jedyna słuszna droga inaczej to są eksperymenty. Przeczytaj to jeszcze raz: Każdy ma swój gust i każdemu co innego się podoba i zastanów się nad swoją wypowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvjakubvx Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Dreamerek szkoda mi na Ciebie czasu. Mieszkać na wiosce tak? Bo w mieście za drogo? Zapraszam na Mokotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jeżeli nadal będziecie robić osobiste wycieczki zamknę temat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matuszi Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 ja bym tego zestawu nie brał, sama skrzynka jest fajna 1200W ale wzmacniacz za słaby ma tylko 500w już lepiej mieć zbyt mocny wzmacniacz i po prostu wyregulować na nim moc stosownie do głośnika poszukaj takiej skrzynki bez żadnych dodatków, typu ramka pod rejestracje itd ;p. Co do wzmacniacza to co najmniej moc znamionowa skrzynki/tuby żebyś poczuł tą moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Tuba = NIE, Skrzynia = TAK. Czemu, nie będę tłumaczyć. W podobnych pieniążkach (tylko, że bez wzmacniacza) można dostać mało wymagającego mocowo JL'a. Np. http://allegro.pl/jl-audio-10w1v2-nowy-subwoofer-mdf-polski-dealer-i1811474059.html . Ewentualnie 12cali, jeśli ma zejść niżej, przy trochę niższej dynamiczności. Matuszi ta skrzynka chciałaby mieć 1.2kW, a wzmacniacz 500W. Swoją drogą 500W to wcale nie jest mało. Przeczytaj faq na forum i definicję RMS. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 a ja skorzystam z okazji i podepnę się pod temat:) też posiadam Megi z 2007 roku i moje pytanie brzmi czy da coś wymiana na lepsze głośniki przy seryjnym radiu ? Wcześniej miałem Astre ze skrzynią i powiem ze cięzko sie przesiąść bez bum :) nie mówie tu o słuchaniu muzyki aż sąsiadowi okna drżą ale o dobrym basie. Obecnie seryjne głośniki zaczynają charczeć. Zna ktoś specyfikę seryjnego radia ? p.s. zdziwiło mnie iż nie ma w nim mp3 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Seria jest słaba i bez wzmaka nie ruszaj głośników, choć co prawda miałem Helix DB 52.1 pod oryginalnym radiem i dawały rade, ale potem radio nie wyrabiało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 hmmm szukałem i szukałem i nie znalazłem nic o radiu seryjnym (jakie wyjścia itd itp) w poprzednim autku miałem serie + aktywną skrzynie z allegro (NO NAME) i powiem tak - grało to lepiej niż nie jeden JBL i inne - chłopaki byli pod wrażeniem tylko nie wiem jak tutaj sie to ma z podłączeniem takiej aktywnej skrzyni. "czincze" chyba bym wpiął ale co ze sterowaniem, + i - ? gdzie to powpinać. Jeszcze autka nie znam - dopiero poznaje :) i lubie grzebać ( w pierwszym dniu dostałem się do dmuchawy bo coś cykało - liśc ktory poźniej wygrzebywałem hehehe drutem ze środka dmuchawy ) ale tutaj jest tyle elektroniki ze nie wiem wogole jak sie do tego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi