Skocz do zawartości

Skrzynia basowa

Rekomendowane odpowiedzi

Osobiście nie zbyt znam to co pokazałeś sam przymierzam się do zakupu tuby JBL myślę że rozsądniejsze rozwiązanie zajmujące mniej miejsca, przy efekcie porównywalnym :) też ładnie puka(słyszałem ją na żywo) wzmacniacz masz- wzmacniacz a kable to już potem można dokupić.

xvjakubvx super :) Na gwiazdkę prezent i na wiosnę już cię słychać w sąsiedniej wiosce :P

Każdy ma swój gust i każdemu co innego się podoba inaczej półki pełne by były niesprzedanego badziewia a jednak towar się obraca :P

Piter17 czy w twojej instalacji radio jest ori i głośniki są ori? Czy chcesz aby muzyka grała dla ciebie czy dla "osiedla"?

Dreamerek, na wiosce to może Ty mieszkasz, jak przerabiasz samochód - robisz to dla siebie! Widocznie tego nie rozumiesz, że ktoś ma inne poglądy niż Ty, jak ktoś lubi słuchać muzyki w samochodzie to poprawia dźwięk wg własnego uznania zmieniając radio/głośniki itd. A do tego jak chcesz się wykazać to naucz się, że jak do kogoś się piszę i używa zwrotów osobowych to należy je pisać z dużej litery. Ktoś chce więcej niskich tonów to je poprawia tyle na temat

Edytowane przez xvjakubvx

Dreamerek, na wiosce to może Ty mieszkasz

W tych czasach to zaszczyt mieszkać na wiosce :) Większość ludzi "na stanowiskach" właśnie buduje się poza miastem... To tak dla przypomnienia aktualnej sytuacji w kraju.

jak przerabiasz samochód - robisz to dla siebie!

I niekoniecznie przekonuj do tego wszystkich, że takie rozwiązanie jest jedynym słusznym...

Ktoś chce więcej niskich tonów to je poprawia tyle na temat

I tu się zgodzę ale podkreślę stwierdzenie "to je poprawia" a nie ..... :P

Zawsze powtarzam: Jedź, posłuchaj i kupuj... To jest jedyna słuszna droga inaczej to są eksperymenty.

Przeczytaj to jeszcze raz:

Każdy ma swój gust i każdemu co innego się podoba

i zastanów się nad swoją wypowiedzią.

• 4 tygodnie później...

ja bym tego zestawu nie brał,

sama skrzynka jest fajna 1200W

ale wzmacniacz za słaby ma tylko 500w

już lepiej mieć zbyt mocny wzmacniacz

i po prostu wyregulować na nim moc stosownie do głośnika

poszukaj takiej skrzynki bez żadnych dodatków,

typu ramka pod rejestracje itd ;p.

Co do wzmacniacza to co najmniej moc znamionowa skrzynki/tuby żebyś poczuł tą moc.

Tuba = NIE, Skrzynia = TAK. Czemu, nie będę tłumaczyć. W podobnych pieniążkach (tylko, że bez wzmacniacza) można dostać mało wymagającego mocowo JL'a. Np. http://allegro.pl/jl-audio-10w1v2-nowy-subwoofer-mdf-polski-dealer-i1811474059.html . Ewentualnie 12cali, jeśli ma zejść niżej, przy trochę niższej dynamiczności.

Matuszi ta skrzynka chciałaby mieć 1.2kW, a wzmacniacz 500W. Swoją drogą 500W to wcale nie jest mało. Przeczytaj faq na forum i definicję RMS.

Pzdr

a ja skorzystam z okazji i podepnę się pod temat:) też posiadam Megi z 2007 roku i moje pytanie brzmi czy da coś wymiana na lepsze głośniki przy seryjnym radiu ? Wcześniej miałem Astre ze skrzynią i powiem ze cięzko sie przesiąść bez bum :) nie mówie tu o słuchaniu muzyki aż sąsiadowi okna drżą ale o dobrym basie. Obecnie seryjne głośniki zaczynają charczeć. Zna ktoś specyfikę seryjnego radia ? p.s. zdziwiło mnie iż nie ma w nim mp3 :/

• 2 tygodnie później...

hmmm szukałem i szukałem i nie znalazłem nic o radiu seryjnym (jakie wyjścia itd itp) w poprzednim autku miałem serie + aktywną skrzynie z allegro (NO NAME) i powiem tak - grało to lepiej niż nie jeden JBL i inne - chłopaki byli pod wrażeniem tylko nie wiem jak tutaj sie to ma z podłączeniem takiej aktywnej skrzyni. "czincze" chyba bym wpiął ale co ze sterowaniem, + i - ? gdzie to powpinać. Jeszcze autka nie znam - dopiero poznaje :) i lubie grzebać ( w pierwszym dniu dostałem się do dmuchawy bo coś cykało - liśc ktory poźniej wygrzebywałem hehehe drutem ze środka dmuchawy ) ale tutaj jest tyle elektroniki ze nie wiem wogole jak sie do tego zabrać.