autopista Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Witam, od jakiegoś czasu podczas jazdy słychać stukanie uchwytu środkowego osłonek przeciwsłonecznych, co prawda można otworzyć tę środkową klapkę, ale nie widać żadnych śrub które można by dokręcić. Proszę o info jak to można rozmontować lub co zrobić żeby pozbyć się tego stukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witboy Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Spróbuj zdemontować wewnętrzną ramkę szyby, wtedy masz lepszy dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scifo Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 (edytowane) Odpinasz wspomnianą klapkę i wyciągasz uchwyt. Jeżeli nie są urwane zaczepy to po prostu może podklej pod powierzchnię przylegania uchwytu paski gumy choćby z uszczelki samoprzylepnej do okien żeby po ponownym wciśnięciu mocniej przylegała. Warto przy tym poprawić blaszki sprężynujące trzymające trzpienie osłon przeciwsłonecznych, bo często się zdarza że przy próbie odchylenia wypadają z mocowania. Nie wiem o co chodzi koledze z demontażem ramki szyby. Nie widzę związku. Edytowane 11 Września 2011 przez scifo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Odchylasz zaślepkę 4 i wkładasz płaski śrubokręt żeby wypiąć zatrzask ciągniesz w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autopista Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Bardzo dziękuję za podpowiedzi i za schemat, spróbuję się zastosować i dam znać jaki jest efekt. Jeżeli chodzi o podsufitkę to nie widzę żadnej ramki pomiędzy nią a szybą więc chyba to zły trop. Dodano: 13 wrz 2011 - 08:25 Pojawił się problem z wymontowaniem tego elementu. Na załączonym zdjęciu jedyne otwory (oznaczone jako nr 1) w jakich mogłyby znajdować się zaczepy są za wąskie dla jakiegokolwiek śrubokręta, natomiast miejsce nr 2 - na tym zdjęciu niewyraźne (zdjęcie robiłem telefonem, jak będzie potrzeba to zrobię coś lepszego) jest w zasadzie pustą przestrzenią. Mieści się tam palec, ale są tam tylko gładkie ściany, nie wyczułem żadnego zaczepu, który można by wypiąć. Reasumując pojawia się pytanie w jaki sposób dobrać się do zaczepów/zaczepu trzymających ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 W te otwory trzeba wcisnąć śrubokręt, taki jak się zmieści ale długi i wypchnąć z zatrzasków "skrzydełka. Pokażę Ci to na innym detalu, zaślepce z podsufitki gdzie mam schowek na okulary. Zasada zatrzasków jest taka sama. Można też, przez ten środkowy otwór włożyć palec do środka i starać się te skrzydełka złapać i odbezpieczyć w stronę środka otworu. Ale to prawie ginekologiczne zajęcie.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autopista Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) Zrobiłem zdjęcie tego mojego uchwytu i okazało się, że we wspomnianych wcześniej otworach (nr 1) nie ma nic co można by podważyć. To zdjęcie robiłem z fleszem i widać że otwór przechodzi na wylot-widać dach. Edytowane 14 Września 2011 przez autopista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Szkoda że jeszcze mniejszej miniaturki nie wstawiłeś. Te łapki/ skrzydełka są zatrzaśnięte za niewidocznymi na miniaturce ząbkami. Chyba będę musiał ze swojego sceniola to wydłubać by fotki zapodać. Dodano: 14 wrz 2011 - 19:06 Element wydłubany fotki zrobione zaraz kilka właduję na serwer i zapodam do tematu. Albo czas się zatrzymał, albo tak szybko to poszło??? Kliknij na miniaturę w celu powiększenia. Wkładając śrubokręt w miejsca oznaczone jedynkami na Twojej fotce, odczepiasz te haczyki, z których jeden jest widoczny w prawym dolnym rogu mojej 4 fotki i centralnie na 5. Wkładasz go aż do blachy i naciskasz w poprzek auta, jednocześnie całość ciągnąc w dół. Widać lekkie zarysowanie lakieru w tym miejscu na mojej 3 fotce. To właśnie te miejsca, gdzie te haczyki są zaczepione za blachą. Zaś skrzydełka są zwrócone w przód i w tył. Idę zakładać zdemontowany element. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autopista Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Nareszcie udało się to wydłubać :) gojgien wielkie dzięki za szegółowy instruktaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor89 Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 A jak po zamontowaniu zapiąć te skrzydełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi