DaveMegane Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam. Mam taki problem z moją Renówka, ponieważ został wymieniony cały rozrząd wraz z kołem zmiennych faz rozrządu (KZFR), niestety od samego początku palił się Check Engine, niestety po 10 dniach od wyjechania od mechanika renówka jeszcze gorzej chodzi. Zaczęła mi przerywać tak jak by pracował na 3 garach, wszystkie cewki zostały sprawdzone i działają, świece sa dobre. Z tego wszystkiego zaprowadziłem samochód do innego mechanika ponieważ bylem przekonany ze poprzedni źle porostu złożył ten rozrząd i kolo. Mechanik stwierdził ze KZFR, jest do wymiany tzn jest zepsute, a niby poprzedni mechanik wstawił nowe. W tej chwili założyłem stare kolo i te które kupiłem zostało wysłane do Renault na reklamacje. Czy mógł by mi ktoś pomoc ewentualnie co to może być, oprócz tego Kola. Sam już nie mam pomysłów co z tym samochodem się dzieje. Dziękuje i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 A podłączyłeś auto pod clipa czy na pałę wymieniałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveMegane Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Samochód był podłączany pod komputer wiele razy, przed wymiana rozrządu i KZFR był błąd odnośnie właśnie tego kola, po wymianie tych rzeczy gdy samochód zaczął przerywać samochód został podłączony pod komputer i wykazał 2 błędy pod 1 nazwa(1 kodem), komputer pokazał błąd czujnika położenia walka rozrządu(jakość spalin) i ten sam błąd odnośnie faz rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) A co się dziwisz jak padł czujnik od położenia wałka rozrządu to takie bzdury pokaże, zapali się kontrolka od silnika + service. Jakość spalin nie ma wpływu na to bo odpowiadają za to sondy lambda (chociaż awaria sondy jest także sygnalizowana zapaleniem kontrolki silnika+service). A był diagnozowany Clipem czy jakimś innym programem. Edytowane 14 Września 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 omputer pokazał błąd czujnika położenia walka rozrządu I co zostało z tym uszkodzeniem zrobione? To kluczowy czujnik dla silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveMegane Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Czujnik walka położenia rozrządu został wymieniony na oryginał i dalej jest tak samo. Pokazuje te same błędy. Tak był sprawdzany Clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 A przewody przejrzeli od czujnika do wtyczki przy komputerze??? Błąd był wykasowany po wymianie na nowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveMegane Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 O przewody upomnę się dla mechanika. Tak błąd był kasowany, lecz po wyjechaniu od mechanika i odpaleniu parę razy, kontrolka Check Engine znowu się pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi