P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Nie ma znaczenie wielkość liter. Albo źle podałeś dane albo źle wprowadzasz kod. Przypominam sposób wprowadzenia kodu Włączyć zapłon i nie wyłączać.(dioda miga jak szalona) Wcisnąć raz przycisk zamykania drzwi A - nacisnąć i trzymać wciśnięty przycisk. Lampka kontrolna (ta migająca na desce - czerwona) gaśnie, po czym zaczyna migać(miga już powoli); B - odliczyć ilość mignięć lampki odpowiadającą pierwszej cyfrze kodu i puścić przycisk, przy właściwej liczbie. Zwolnienie przycisku jest potwierdzeniem pierwszej cyfry kodu. Powtórzyć czynności A i B w celu wprowadzenia kolejnych cyfr kodu. Po zakończeniu wprowadzania ostatniej cyfry, jeśli kod jest rozpoznawalny, możliwe jest uruchomienie silnika (przy uruchamianiu silnika w ciągu 10 minut od ostatniego wyłączenia zapłonu, lampka kontrolna (ta na desce) zaświeci się na kilka sekund, następnie zgaśnie, po czym zaświeci się ponownie na około 30 sekund - są to sygnały przypominające użytkownikowi o działaniu systemu w trybie awaryjnym). Jeśli kod nie zostanie rozpoznany, lampka kontrolna (ta na desce) ponownie zacznie migać i niemożliwe jest uruchomienie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 6863 jest dobrym kodem mi też tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deko Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam, mam problem z megane I a mianowicie, samochód stał kilka dni z padniętym akumulatorem po włożeniu nowego i przekręceniu stacyjki mruga żółta kontrolka z zygzakiem, kontrolka od immobilizera w ogóle nie świeci nie działa zamykanie drzwi z pilota oraz zamykanie wewnętrzne nawet kierunkowskazy padły.... Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Proszę o pomoc. Podłącz CLIP i zobacz co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz156 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Witam Witam Kto pomoże wygenerowa kod do imo ? mruga kontrolka nie idzie odpalic mruga tez pomaranczowa blyskawica..... Co potrzeba do kodu pomocyyyyy Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Wszystko masz napisane w temacie, wystarczy przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz156 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) no ale chodzi o to ze mi program nie działa i nie da sie kodu wygenerować i proszę po prostu o pomoc żeby ktoś mi to wygenerował Regulamin pkt.5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Szklana kula wyjechała na długiii weekend i nie ma pojęcia o danych z kluczyka i typie pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmil Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Witam kolegów na forum mam ogromną prośbe czy ktoś pomoże mi wygenerować kod kluczyka programem "Renault Key/Immobiliser Test Kit" posiadam windowsa 7 x64 i nie mogę odpalić aplikacji niestety na swoim komputerze stąd zwracam się z gorącą prośbą do was czy ktoś mnie poratuje auto utkneło daleko od domu i nie mogę odpalic dane jakie odczytałem z kluczyka to : 98008 SE479 będe bardzo bardzo wdzięczny za pomoc w roszyfrowaniu kodu :) Regulamin pkt.5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 7 Czerwca 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 9872 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmil Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Dziękuje kolego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmil Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Jadę odpalać france mam nadzieje, że uda mi się ruszyć fure i zakodować chociaż jeden kluczyk bo przestał mi pierw działać c. zamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 zamknąć dobrym pilotem samochód, będąc w środku auta -włączyć stacyjkę, dioda w przełączniku centralnego zamka powinna szybko mrugać -przycisnąć przycisk centralnego zamka i trzymać aż mrugnie tyle razy ile wynosi pierwsza cyfra -puścić przycisk -postępować tak samo dla następnych cyfr -po wprowadzeniu ostatniej dioda powinna zapalić się na dłużej i zgasnąć. (musimy koniecznie odczekać aż zgaśnie) -wyłączyć stacyjkę -nacisnąć na przycisk centralnego zamka(przytrzymać około 6sekund), zamki powinny zamknąć się i otworzyć, dekoder jest przygotowany do wprowadzenia kodu pilotów. -nacisnąć dwa razy pierwszym pilotem, zamki powinny się otworzyć i zamknąć (przyciskamy w ostępach ok. jednosekundowych) -nacisnąć dwa razy drugim pilotem zamki powinny otworzyć się i zamknąć. (przyciskamy w odstępach ok. jednosekundowych) Jeżeli synchronizacja nie powiedzie się z którymś z pilotów tzn. że jest on zły. Kod możesz próbować wprowadzać 3 razy, potem dekoder się zablokuje na 15-20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmil Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Kolego dzięki Twojej pomocy odpaliłem auto i wróciłem do domu jednak nie mogę zakodować pilotów metodą któą podałeś (wcześniej działaly obydwa bez problemu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi