fred Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 z wyjątkiem na ostatnim cewki który silnik nei zmienił charakterystyki silnika i zapaliła kontrolka check engine tzn. mrugała. I na ostatnim cewki widzę iskry na obudowie i ikrzy z głowicą. No to cewka do wymiany, a w sumie to dobrze było by wymienić 2 sztuki. Cewki łączone są parami (1z4 i 2z3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 A swieca zapłonowa tez jest do wymiany? I powiedz mi od jakiego silnika pasuje cewki zapłonowe do 1.6? bo poajde na złomowisko i tam są Renault z rocznika od 1996 do 1998 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Kurcze, do takiego jak Twój. Chyba nie chcesz tam pakować cewek od innego auta. Poza tym nie cuduj tylko idź normalnie do sklepu, dasz więcej ale dostaniesz towar pewny i z gwarancją. Na szrocie to kupisz diabli wiedzą co i ile podziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron316 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Cewki łączone są parami (1z4 i 2z3). Możesz to rozwinąć o co chodzi z tymi parami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Szukajka nie gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Teraz jak odpalam to rozno pochodzi i potem miga kontrolka :) , mam nadzieje ze dojade do pracy jutro.... Dodano: 12 sty 2012 - 16:00 Dzis wymieniłem jedna i okazuje ze nie zmieniło się, i okazuje ze druga cewka była padnięta dodatkowo . Więc wymieniłem oba cewki i lepiej jeździ auto. Podczas do pracy zapaliła kontrola i napis sprawdź wtrysk. I dodał większa dawkę paliwa ze kilka konnikow odzyskałem. A spalanie? przy 80 km/h spalanie chwilowe...od 9 do 12 litrów. i tak przez 30 km w trybie awaryjnym. Dodano: 12 sty 2012 - 17:09 a dodam ze podczas jazdy przy dodawaniu gazu słyszę taki szum, jak opuszczę gaz to przestaje dać taki szum. Szum jest bez przerwy jak gaz jest stały czy zmienny. Regulamin pkt.5.7 - logika wypowiedzi i ortografia Kolego bez przesady :) Jeżeli nie jesteś Polakiem to się ujawnij, nikt się wtedy nie będzie czepiał. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Cóż, o szumie nic nie powiem bo nic mi do głowy nie przychodzi. Co do cewek, komunikatu i tego spalania to ciort wie, mógł komputer jakiś błąd załapać, może świece trzeba by jeszcze zmienić. Bardziej to już teraz takie gdybanie i bez warsztatu raczej się nie obejdzie, bo do kompa by trzeba podpiąć. Edytowane 12 Stycznia 2012 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Chyba na odwrót miało być napisane. Ze przed wymiana cewek wywalał błąd i po wymianie cewek nie pojawił się błąd i wymieniłem jedną świece zapłonową tą skorodowaną. I mama nadzieje ze nie będzie w pamięci błąd zapisany. Bo jak zapisany w pamięci to auto gorzej jeździ czy nie ma znaczenia? Co co mam zrobić ze uszkodzonymi cewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Aaaaaaaaa czyli jest ok, to szerokiej drogi i sprawnych cewek :) Co co mam zrobić ze uszkodzonymi cewkami? Możesz zostawić na pamiątkę albo wywalić (skoro zepsute, to i tak nic z nimi nie zrobisz) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Ok to może sprzedam na allegro za 1 zl :) Hmm możesz powiedzieć jakie inne przyczyny z braku przyspieszenia? np. Jakiś czujniki? Katalizator? Naprawdę nie mam nic do Ciebie, ale postaraj się wypowiadać gramatycznie stosując pl-literki i interpunkcję. Twoje posty są strasznie chaotyczne i czasami nie wiadomo o co w nich chodzi. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Warto wiedziec: "Podczas demontazu cewek lub przewodow swiecy, koniecznie nałożyć strużke SMARU Z DODATKIEM FLUORU (nr katalogowy 82 00 168 855) o średnicy 2mm na wewnętrzny obwód osłon świec zapłonowych" O co z tym chodzi i dlaczego powinno się smarować?? I gdzie dokładnie to nałożyć? Na ten styk świecy który ma kontakt z kablem/ cewką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisk88 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Czy ktoś może mi powiedzieć jakie przewody idą do cewek zapłonowych, jak je wyminić oraz polecić jakieś dobre? Chodzi o Megane 1.4 16V '99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 W twoim silniku nie ma przewodów ,czy kabli zapłonowych,prąd dostarczają normalne przewody,do czterech cewek,umieszczonych na świecach-wszystko sterowane komputerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisk88 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Właśnie o nie mi chodzi,bo również mam cewki na świecach. Czy same te kable można wymienić,czy tylko razem z cewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Co z z tymi kabelkami,spękane i przebicia są?,czy spękana jest osłona"peszel"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi