TomekSwx Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Witam, Czy ktoś mógłby mi potwierdzić czy kulki regulacji kratek nawiewów są podświetlane? Jestem prawie pewien że zaraz po zakupie samochodu się świeciły, teraz mi się nie świecą ale w miedzy czasie byłem w ASO włączyć światła do jazdy dziennej i nie wiem czy wtedy mi nie padły. Dziś w innym ASO w końcu uruchomili światła dzienne i stwierdzili że kulki nawiewów nie są podświetlane, nawet pokazali mi kilka nowych Sceników. Ale ja w dalszym ciągu myślę że jednak nie miałem przewidzeń. Pozdrawiam Tomek Grand Scenic III 1.4 TCe Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolo1976 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Kulki nie są podświetlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes23 Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Mi w serwisie Renault u Olsztynie powiedzieli, że nie mam możliwości włączenia świateł do jazdy dziennej. Albo, że nie ma takiego prawa... ;< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekSwx Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) [ciach] Ja robiłem w Warszawie AL. Jerozolimskie (Renault Retail Group) kosztuje 117 zł. Oczywiście wersja świateł z bi-xenonami, przy normalnych światłach z żarówkami nie ma świateł do jazdy dziennej. Co do kulek to w weekend rozbiorę nawiew i sprawdzę czy idą tam jakieś kable i czy jest żarówka :) Regulamin pkt. 5.13 i ostrzeżenie za nieznajomość regulaminu 0cool Edytowane 12 Października 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 oczywiscie ze przy normalnych swiatlach z zarowkami sa rowniez swiatla do jazdy dziennej - fakt posiadania bi-ksenona nie ma tu nic do rzeczy Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekSwx Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 W Megane III tak, dzienne występują w wersji bi-xenon i H7, natomiast w Scenic III tylko w wersji bi-xenon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 w Megi III przy normalnych reflektorach też są światła do jazdy dziennej :) włączyłem je w moim serwisie za free!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 14 grudnia odbieram swojego grand scenica III. Czy auto powinno mieć światła dzienne? Sprzedający wspomniał, że przy zapalaniu zapalają się światła mijania, ale dla mnie to nie to samo... Czy ktoś może wkleić jakąś fotkę z włączonymi światłami dziennymi? Przecież w NOWYCH autach to standard... W którym miejscu się one świecą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) W zwykłych reflektorach (bez xenonów) nie da się włączyć świateł do jazdy dziennej. Miejsca na nie są zaślepione fabrycznie czyt. zalane plastixem. Nie wiem do końca jak jest ze zmianą przepisów ale w tym roku produkowane miały już mieć obowiązkowo ale też wyjątek, że tylko nowe modele czyli coś jak po faceliftingu - coś w tym stylu. Tak więc kolego norbert_p myślę, że jeśli zamówiłeś wersję bez xenonów to dziennych nie będziesz mieć. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez Liso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi