TrAcer90 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) Witam od wczoraj próbuje testować DDT 2000. Ogólnie straszna klapa. Instalowałem dokładnie jak z instrukcją, parę razy nawet myślać, że coś źle robię. Skanując auto wyjawia mi się coś takiego: http://img401.imageshack.us/img401/6426/beztytuusan.png http://img546.imageshack.us/img546/9193/74470432.png http://img214.imageshack.us/img214/9778/45055537.png http://img28.imageshack.us/img28/7053/53427443.png http://img12.imageshack.us/img12/400/ewda.png Kompletnie nie wiem o co chodzi :/ Mam problem z AirBagiem, podczas próby odpalenia auta kontrolka się zapaliła i niechce zgasnać. Myslałem, że program to pokaże i umożliwi usunięcie kontrolki, lecz niestety nie. Z kontrolką nie jest powiązane słabe lub brak połączenia, poluźniona kostka. Poprostu bład w koputerze który trzeba usunać. I co mam zrobić teraz? Jak prawidłowo zdiagnozować komputer? Sprzedawca napisał tylko - "dobrze zainstalowac program" :shock: Prosił bym o radę, posiadam najnowsza baze (405mb) Popraw fotki tak aby były wyświetlane w poście Edytowane 11 Października 2011 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 (edytowane) Mam problem z AirBagiem, podczas próby odpalenia auta kontrolka się zapaliła i niechce zgasnać. Myslałem, że program to pokaże i umożliwi usunięcie kontrolki, lecz niestety nie. Z kontrolką nie jest powiązane słabe lub brak połączenia, poluźniona kostka. Poprostu bład w koputerze który trzeba usunać. I nie zgaśnie jeżeli układ samo diagnozowania wykryje usterkę w układzie Airbagów. Program nie usunie kontrolki, ewentualnie powinien pokazać miejsce uszkodzenia układu poduszek. No jest jeżeli układ zdiagnozuje przerwę w układzie np we wtyczce to zaświeci się kontrolka. Poszukaj kogoś z Clipem i będziesz miał wszystko dokładnie opisane gdzie szukać usterki. Edytowane 11 Października 2011 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 A co do pozostałych komunikatów ABS i coś tam? Co to sugeruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Przecież wyraźnie program pokazuje, że nie ma tych modułów bazie i nie może ich rozpoznać. PS1 DDT ma pewne kłopoty z rozpoznaniem i nawiązaniem połączenia z niektórymi modułami elektronicznymi. Niby pokazuje, albo i nie, ale nie zawsze daje się je poprawnie zdiagnozować. PS2 Było by dobrze jakbyś poprawił profil, bo poza tym, że masz silnik 1,6 16V nie wiadomo nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Dzięki, mam nadzieje, że kabel przyda mi sie w przyszłości, bo jak narazie z tego co czytałem to z tym programem to straszna lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Najszybciej i najsprawniej zrobisz to podpinając auto do CLIP-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 P_r_z_e_m_o - dzięki. Posprawdzałem prawie wszystko co dotyczny kontrolki AirBag'u. Nie sprawdzałem jedynie modułu (wiem, że znajduje się koło skrzyni biegów? Tylko nie wiem czy pod spodem auta czy w kabinie), również nie sprawdzałem taśmy AirBag'u (tą z kierownicy). Uważam, że w 100% błąd jest w komputerze, wcześniej miałem problemy z autem i podczas prób odpalania zapaliła się kontrolka. Przeszukałem forum, stosowałem się do rad no ale niestety nic. Jedynie CLIP mi pomoże :) Także kieruje prośbę do forumowiczy ze śląska którzy posiadają CLIPA. Wiem, że mogłbym podjechać do warsztatu itp. Ale wolał bym u kogoś kto mi podpowie i zobaczymy co tam dokładnie siedzi. Jeszcze chciałem zakupić http://allegro.pl/uniwersalny-miernik-elektryczny-dt-830b-najtaniej-i1862636517.html lub http://allegro.pl/okazja-miernik-elektryczny-z-przewodami-pomiarow-i1863930514.html I pomierzyć ewentualnie wszystko, również uważam że przyda mi się w przyszłości, tylko kompletnie nie wiem jak ustawić i gdzie przyłożyć kabel ;) Może ktoś ma gdzieś stronkę która wszystko wyjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Co do miernika to bierz ten z buzerem. Złotówka drożej z przydaje się przy sprawdzaniu ciągłości przewodów i połączeń (przedzwanianiu) jak też wyszukiwaniu przewodów w wiązkach. Nie trzeba wówczas na omomierzu polegać i go podpatrywać. Robisz to na słuch. Obsługa prosta, wręcz intuicyjna, oczywiście jak wiesz co chcesz zmierzyć. Najlepiej jakbyś poprosił kogoś, o zademonstrowanie działania tego ustrojstwa w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dzięki... chyba się skusze w takim razie na taki miernik. Będe musiał poszukać lub popytać jak sprawdzać ciągłość przewodów itp. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Będe musiał poszukać lub popytać jak sprawdzać ciągłość przewodów itp I nie tylko to. Tym jeszcze sprawdzisz napięcie zarówno na stałym (w aucie) jak i zmiennym (w gniazdkach w domu). Natężenie ale tylko do 10A po przełożeniu jednej z wtyczek do odpowiedniego gniazda. Rezystancję, a także rodzaj tranzystorów. Generalnie przydatna rzecz ale tak jak pisałem, jeśli wiesz co chcesz zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrAcer90 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Czyli sprawdzę jakie jest natęzeni ładowania akumulatora? To też w sumie ważna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 natężenia prądu tylko do 10A alternator daje chyba kilkakrotnie więcej ale prąd ładowania dasz rade Nie wiem jak te nowe mierniki czy mają zabezpieczenia bo zawsze mierze jak trzeba ale w szkole podstawowej z czystej ciekawości w czasie pomiaru natężenia w szeregu zmieniłem pomiar na napięcie miernik wskazówkowy poszedł z dymem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 natęzeni ładowania akumulatora? Nie, nie sprawdzisz, spalisz miernik. Tam "leci" kilka, kilkanaście amper. Polecam przypomnienie sobie definicji napięcia i natężenia prądu. Dodano: 16 paź 2011 - 20:02 alternator daje chyba kilkakrotnie więcej Jak dobrze pamiętam to od 75 - 130 A w zależności od silnika i wersji wyposażenia auta.PS TrAcer90 podjedź sobie do jakiegokolwiek marketu budowlanego, w tej cenie, bez problemu kupisz takie mierniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 (edytowane) napięcie ładowania w Voltach, łączysz wtedy równoległe. Natężenia w Amperach nie zmierzysz tym miernikiem, bo jest za słaby, do 10A, oraz ma za cienkie przewody, spalą się momentalnie. Musiałbyś podłączyć szeregowo i przełączyć zakres pomiaru. No ale to temat o czym innym, kończmy to OT. Edytowane 16 Października 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defcon5 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 TrAcer90 jak bedziesz chciał to podjedź, sprawdzimy co dolega twojej megusi clipem. Wysłałem Ci namiary na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi