Ehelon Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Witam Pytanie może i banalne przeszukałem forum i znalazłem podobny wątek ale temat dotyczył Megane II i w sumie dyskusja zeszła na tor poboczny ... Przeszło miesiąc temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Megane 1,9 dCI Dynamique z 2009r, zbliża się zima a ja zachodzę w głowę czy auto ma ESP czy nie ? Zauważyłem że nigdzie nie ma wyłącznika ESP który przeważnie jest stosowany w autach wyposażonych w ten system. Podejrzewam, iż w związku z powyższym mój egzemplarz nie jest wyposażony w ESP choć dziwi mnie to trochę biorąc pod uwagę, iż nie jest to najbiedniejsza wersja bo am tempomat i inne pierdoły ... Za wszelką pomoc w temacie ESP będę wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Podjedź do ASO i po VINie dowiesz się jakie jest wyposażenie w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam Jak nie ma wyłącznika to raczej nie ma też ESP. Ja do Dynamique z 2009 musiałem dopłacać do ESP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeko Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 dokladnie jak napisał Marcin - ESP nie było w standardzie w wersji Dynamique - musiałbyś mieć Privilege czyli najwyższa wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ehelon Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Dzięki za odpowiedzi i no cóż pozostaje zimą bardziej uważać szczególnie na zakrętach :) Hmmmm trochę dziwi mnie polityka marki Renault, gdyż coraz więcej producentów stosuje w standardzie system ESP lub ESC lub TCS nazwa zależy od marki. Z drugiej strony może powinien mnie dziwić raczej zamysł poprzedniego właściciela mojego samochodu, który zamówił sobie strefową klimatyzację i tempomat, a pożałował na ESC ;) Raz jeszcze dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiku1111 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 A może jest jakaś możliwość by te ESP doposażyć do auta? coś słyszałem że w Megane II szło to zrobić, ale czy próbował ktoś w trójce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi