stock844 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 zamiennik dla EJBR01801A to EJBR02101Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 znalazłem używki 2szt o takim samym oznaczeniu jak moje na gwarancji 14 dni więc się zdecydowałem, po założeniu od razu jak się auto rozgrzeje to zrobię próbę przelewową aby ocenić ich stan a tego co mi wiadomo (dowiadywałem się w serwisie)to w tym roczniku nie trzeba kodować wtrysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 wtryski sie koduje. Ale ja jeździłaem na 2 nie przypisanych do komputera i nic sie nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 ja powtarzam to co usłyszałem, że w tych kompach nie ma konieczności kodowania bo sam komp je rozpozna, w nowszych już jest ta konieczność kodowania założę to napiszę co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak1 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Też jeździłem na dwóch nie wpisanych wtryskach i nic się nie działo ale po wpisaniu samochód jakby trochę lepiej chodził i mniej palił przynajmniej według kompa. Co do wtrysków EJBR01801A to trzeba się naszukać bo to jest towar deficytowy sam takie mam u siebie i skończyło się na regeneracji (wymiana przelewów. Poza tym nie wiadomo ile te używki pochodzą a na regenerowany jest chyba z rok gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 wymieniłem dziś 2 wadliwe wtryskiwacze i od razu po przejażdżce jak auto się nagrzało zrobiłem próbę przelewową przez 3 minuty już żadne błąd się nie zapala, auto jeździ bardzo fajnie załączam zdjęcie próby przelewowej przed wymianą i po wymianie 2ch wtryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) No to szykuje się wymiana jeszcze jednej sztuki (albo dwóch) chociaż na tą chwilę nie jest źle. Edytowane 20 Marca 2012 przez lamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 KamilK ma dci 74 KW i niestety musi takich wtrysków szukać, miałem ten sam problem.Prawdą jest że jest to towar deficytowy.Kodować nie musi,będzie jeździć.Z kolei gdyby założył od słabszej wersji to odpali ale będzie brakowało mocy i komp nie przyjmnie kodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 KamilK ma dci 74 KW i niestety musi takich wtrysków szukać ale z każdego innego dCi 101 KM podejdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 na jednym 'szrocie' jak byłem w poszukiwaniu wtrysków to gość mi wpierał że od kango 1,5dci 80KM będą do mnie pasowały i będzie chodził bez kodowania wtrysków, chciał się nawet zakładać o flaszkę bo miał takiego kangura na stanie i chciał mi te wtryski sprzedać i założyć, problem w tym że chciał po 400zł za szt. i od razu komplet żebym brał, a te co kupiłem to dałem 520zł za 2szt, gość ma jeszcze 2szt i tak się zastanawiam czy nie wziąć :/ wziąłem od tego gościa też turbinę do mojej drugiej megany 1,5 dci 60kW, bo ta megana z której wykręciłem te wtryski i turbinę to miała w papierach rzekomo 60kW, i teraz jak te wtryski chodzą to myślę czy turbina w tym 60kW będzie latała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 trzeba tylko pamiętać, że 101KM ma VTG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 trzeba tylko pamiętać, że 101KM ma VTG czy to chodzi o zmienną geometrie ? bo turbina wygląda identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 zmienna geometria jest w 101 i 105 KM. słabsze wersje jej nie miały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 no ale ciągle nie wiem czy jest sens zakładać ? będzie to działało czy nie ? bo wg mojej wiedzy nie ma prawa nie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 ZTCW turbin się nie podmienia w sensie VTG na zwykłą i odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi