Megan92 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Mam zamiar wymienić na tego Volvline'a ale syntetyka 5/30 powinno być ok. Jednak nigdzie nie mogłem kupić volvline'a więc zalałem syntetykiem z LOTOSA 5W40... Po wyprzedzeniu autobusu nie wiem kiedy pojawiło się na liczniku 140km/h...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Może to zbieg okoliczności, ale też zauważyłem że po zmianie z półsyntetyka który dodatkowo nie spełniał norm Renault na porządnego syntetyka samochód zrobił się ... szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Jednak nigdzie nie mogłem kupić volvline'a Nie jest to zbyt popularny olej na naszym rynku, ja biorę zawsze przez allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Nie jest to zbyt popularny olej na naszym rynku, ja biorę zawsze przez allegro. Też to zauważyłem. Dzwoniłem nawet do skelpu gdzie sprzedają oleje i smary. Mają prawie wszystkie marki europejskie i amerykańskie (texaco) Ale Volvline nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Omawiany olej można bez problemu kupić tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Drogo, przez allegro brałem (MaxLife 10w40) jakoś za trochę mniej niż 110 za 5l + wysyłka niech kosztuje 20 pln, to i tak jesteśmy sporo do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Właśnie odpaliłem autko. I zaczął inaczej chodzić niż na starym oleju. Więcej stuków puków jest. Jaka jest rożnica pomiedzy 5/40 a 5/30? Gęstością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Olej 5/40 jest gęściejszy i odpowiedniejszy na nasze warunki klimatyczne. Jeśli chodzi o stuki, to kiedy ostatnio był regulowany luz na zaworach ? Może któraś poduszka silnika już się kończy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 I tego sie akurat boje ze gęściejszy. A luz na zaworach od trzech lat nie był sprawdzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Luz na zaworach się sprawdza co 30 tyś km. Przy tym silniku jest to proste i można to zrobić samemu. Jak się nie czujesz na siłach, to zrobi to każdy mechanik za ok 50 zł (wartości były gdzieś na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Rozgrzałem silnik to temperatury pracy i już ucichło... Słyszę tylko jak młoteczki walą w zaworki a tak to jak mysz pod miotłą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcy27 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witam, chciałbym się dowiedzieć jaki olej polecacie do Megane Coupe 1.9 dCi 102KM. z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandi Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 A jaki miałeś lany przedtem? Generalnie szczególnie w silnikach z turbiną powinno się jak najdłużej lać oleje w pełni syntetyczne. Lepkości 5W40, albo lepiej 0W40. Polecam Mobil1 0W40 TD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcy27 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Dziekuje, a jeszcze jedno pytanie ile powinienem kupic 4l wystarczy czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandi Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Potrzebujesz około 5,5L oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi