kolek Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Właśnie jak przytaśmuje do 5 tyś obr dci nie powinno sie ale nie zdaza to puści minimalnie na niebiesko, ale to tylko w ekstremalnych sytuacjach i nie wiele i weźmy po uwage ze turbo ma 95tyś przebiegu więc jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 no to ładnie autko katujesz, dci i 5000obr to graniczne obroty :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 przy 5000rmp to juz zwalnia a nie przyspiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 No racja, no nie raz się przeciągnie ale to sporadycznie, zwykle jak chce dynamicznie przyspieszyć to do 4000-4200 bo dalej to nie ma sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Marcin__ Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja we wszystkich dotychczasowych samochodach używałem Castrol Magnatec 5W40 (obecnie jeżdże na Magnatec Diesel) i mogę go śmiało polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magda Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 niedawno kupilam megane rocznik 1997, silnik 1,6 benzyna, przebieg 150 tys. nie wiem (i nie mam mozliwosci sie dowiedziec) mjaki olej byl wczesniej lany co robic? jaki olej mam wlac - syntetyczny, pol-syntetyczny, mineralny??? co polecacie? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Mam ten sam samochód i rocznik co Twój i mam elfa evolution 5W30 co prawda mam niższy przebieg 104.000 ale szybko się powiększa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptr Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Przy przebiegu 150 tyś. lepiej wlać mineralny, tym bardziej jeśli nie wiesz jaki olej był wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Zapytam się przy okazji tematu o oleju: czy można w prosty sposób sprawdzić jakiego typu olej jest w silniku i jaki jest stan jego zużycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi_nh Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Ja wlałem ELF semi syntetic 10W40 przebieg 97 tys. z hakiem przy wymianie oleju ale utko nieawno kupione od handlarza który ściągnał je z Austrii i raz że nie mam pojęcia co było wcześniej lane a dwa to cholera wie czy nie był kręcony na budziku dlatego też zdecydowałem sie na półsyntetyk , może i powinienem zalać pełny syntetyk ale trudno już po ptakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 BEZWZGLęDNIE MOBIL 5W/50 IDELANY. A kolega przeczytał dokładnie REGULAMIN FORUM - coś widzę, że mało dokładnie Polecam ponowną lekturę i zastosowanie się i poprawienie tego co jest z nim sprzeczne . Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katin79 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 wlałam elfa półsyntetyk Panowie !! myślę ze jest wielce ok :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek66 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 co myślicie o olejach lanych z beczki , mnie one jakoś nie przekonują zawsz myślę ze ktoś przelał i próbuje zarobić parę groszy Moim zdaniem to juz nie te czasy, jeżeli macher ma dobrą marke i renome to dla paru złociszy nie bedzie sobie robił koło piura. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jak mam zaoszczędzić 2 zł na litrze to wolę kupić zaklejony w baniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOM Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Czesc kupiłem niedawno Renault Megane 1.4 16v w kombi z 2001 r. 100 tyś. na liczniku. Nie mam pojecia na jakim oleju jezdził poprzedni własciciel. Wiem ze Renault jeździ raczej na ELF-ie ale nie wiem jaki wlac mineralny, pół syntetyczny czy syntetyczny.Jak by ktoś mógł mi cos poradzic bede z góry wdzieczny.Pozdrawiam Tomek z Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi