Tomik Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 jest 25 stron o tym jaki olej polecamy więc zalecam lekturę od pierwszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ja dziś zalałem Castrol Sport Edge 5W40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam, Meganke kupiłem miesiąc temu i jest to moje pierwsze auto. Mam pytanie związane z olejem, przeczytałem te wszystkie 25 stron i jest tu bardzo dużo opinii na ten temat.. Zauważyłem że to jaki olej mam stosować jest związane z przebiegiem, tym jaki był wcześniej wlany olej itp. Także mam konkretne pytanie, jaki olej do mojej Renówki. Przebieg 198tyś od 2003 jeździ na LPG, nie wiem co było lane wcześniej ale ostatni olej wlany przez poprzedniego właściciela to Mobil Super 2000 x1 10W40 Semi-Synthetic Motor Oil. Jeszcze raz podkreślam że jest to moje pierwsze auto i dopiero się wszystkiego uczę Proszę o pomoc:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Jak auto nie bierze dużo oleju, to dalej lej 10W-40, a firma już w zależności od preferencji, ja polecam Valvoline. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A który dokładnie Valvoline? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Valvoline MaxLife. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 dzięki bardzo. A myślicie że dobrze by było od razu zmienić filtr oleju? Szukałem do tego modelu i znalazłem taki HENGST H11W02. Czy macie może pojęcie czy będzie odpowiedni? Polecacie coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A myślicie że dobrze by było od razu zmienić filtr oleju? To podstawa przy wymianie oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 ok a jaki polecacie? W miarę nie drogi:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Filtron jest dość tani i dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Ludziska Mam problem. Mam silnik zalany olejem GM 5/30 SUPER SYNTETIC :/. I teraz jak mówicie o tym Valvoline MaxLife ale on jest półsyntetykiem. MOżna syntetyka zamienić na półsyntetyka? Czy nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 można - przy zmianie oleju. Powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem, że przy 300 tys przebiegu ( taki masz w profilu) jeździsz jeszcze na syntetyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A co? Coś nie tak? NIe bierze. zapala dobrze, mało pali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 NIe bierze. zapala dobrze, mało pali... To śmigaj dalej jak śmigałeś Ja zmieniłem częściowo profilaktycznie (ponad 200k na liczniku), częściowo po ingerencji gazownika partacza (zaczął minimalne ilości brać) i teraz z każdą wymianą widzę poprawę. Od ostatniej minęło ~4k km i nie ubyło ani grama oleju. Inna sprawa, już zupełnie osobna, że teraz olej zmieniał mi inny fachman i weszło prawie 5l, wcześniej max 4,5l i to już było na styk górnej kreski bagnetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A co? Coś nie tak? NIe bierze. zapala dobrze, mało pali... Nie nie nie - jestem pod wrażeniem, bo to znaczy że ładnie się sprawuje silnikczek. A dzisiaj benzynke z takim przebiegiem na syntetyku to rzadkość. Jak nie bierze oleju to śmigaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi