burkots Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Nacieszyłem się autkiem, zakupiony w lipcu 2011 i do wczoraj był ok - nagle podczas jazdy zabrakło mu mocy (tak jakby turbina padła i wydaje dziwny dźwięk)oraz z rury wydechowej wydobywa się biały dym, w dużych ilościach. Auto odprowadzone do mechanika na diagnoze. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć co mogło się stać i jakie koszty poniosę... - to chyba był pierwszy i ostatni diesel w moim życiu... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Może tylko rura od intercullera pękła, spadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) turbina 100%, dobrze że tylko olej poszedł w wydech a nie w drugą stronę. Koszty: 850zł zregenerowana turbina, około 300zł robocizna, olej 200zł = około 1350zł zabawa z turbiną... katastrofa i nigdy więcej diesla!!! :) Edytowane 28 Listopada 2011 przez burkots Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TroyaN Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ech, fajnie poczytać o teorii ale niestety ostatnio to przerabiałem i jak robocizna zamknie się w takiej cenie to gratuluje:/ U mnie niestety aby na turbinę regenerowaną była gwarancja w warsztacie bezwzględnie musiał zostać wyczyszczony intercooler aby zebrany w nim olej po odpaleniu nie poszedł w turbinę i jej nie uszkodził. Niestety przy opcji silnika w budzie zdjęcie intercoolera wiąże się z ze zdjęciem lamp, pasa, .... a to już u mechanika koszty. Grunt że dla silnika nic się nie stało bo gdyby olej poszedł w silnik byłoby ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 auto już po naprawie, regeneracja turbiny, wszystko przeczyszczone oraz nowy olej+filtr i robocizna - w sumie koszt 1350zł (850zł turbo, 300zł robota, 200zł olej filtr)gwarancja na turbo rok,w moim przypadku cały syf poszedł do tłumika, a więc szczęście w nieszczęściu. Auto chodzi ok, w sumie 3 dni go nie miałem. Ale dalej twierdzę - nigdy więcej diesla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi