Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wyświetlacz czujników parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ponieważ denerwowało mnie umieszczenie wyświetlacza czujników parkowania w dotychczasowym miejscu pomyślałem , że warto to zmienić . Wybór padł na daszek nad kokpitem .

Tak to wygląda "na gotowo". Przepraszam za jakość ale filmik kręciłem telefonem dosłownie kilkanaście minut temu.

Demontaż samego daszka to myślę , że wszyscy wiedzą jak się robi (chwytamy i ciągniemy do siebie).Następnie go rozebrałem UWAGA! Ta część jest nierozbieralna czyli stopiona punktowo ultrawstrząsami. Pomogłem sobie wkrętarką i wiertłem do drewna , należy uważać aby nie uszkodzić części zewnętrznej. Następnie wyciąłem w części dolnej otwór w kształcie elipsy .Sam wyświetlacz przykleiłem żywicą oraz włóknem szklanym .Następnie obkleiłem wszystko plastikiem , malowanie farbą do plastikowych elementów karoserii-czarny mat , klejenie daszku i koniec.

p1050992600x400.jpg

Niestety sam wyświetlacz przykleiłem za daleko i musiałem usunąć wystający z wskaźników plastikowy bolec.

Kable od centralki schowane pod plastikami przeciągnięte do kokpitu okazały się zbyt krótkie ,musiałem dosztukować metr bieżący.

imag0014600x400.jpg

imag0015600x400.jpg

Przejście przez kokpit okazało się proste , więcej czasu zajmuje rozbiórka plastików niż same przepuszczenie kabla.

Na koniec lutowanko i finish.

imag0111600x400.jpg

imag0112600x400.jpg

imag0113600x400.jpg

Edytowane przez martin14332