konrad_28 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 marek_c czy o takich spinkach mówisz bo ja właśnie takich poszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Chyba takie spinki, wiem że są prawie jednorazowego użytku - w serwisie kupiłem i były dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_28 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Dla potomnych: Spinki wyglądają jak na foto wyżej , ich oryginalny numer który udało mi się uzyskac w ASO to: 7701042283. Potrzeba 14 spinek, po 7 na stronę . Problemu z założeniem listew nie ma żadnego, ściągamy gumowe listwy i zakładamy aluminiowe (wciskamy od góry). Spinki odebrane i listwy założone ( łączny koszt 128 zł. ; 80 zł listwy + 48 zł. spinki ) natomiast widok bezcenny; nic nie odstaje jak to ma miejsce przy gumowych listwach i co najważniejsze bagażnik zamocuje bez żadnych kombinacji. Dzisiaj montaż bagażnika :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popers Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Witam Odświeże temat listew Mam podobny problem z odstającymi listwami w Megan I ph2 i moje pytanie czy w tych modelach stosowane są spinki jak pokazujecie czy nie? Dodam że takowych nie posiadam od kąd mam Renie. Myślałem nad zakupem listew ale jeśli wystarczyły by spinki to było by git Listwy wyglądają tak jak przedstawił to [shadow=orange:6af98b0508]"meganecoupe02"[/shadow:6af98b0508] stosuje się do nich spinki czy nie wie ktoś? Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 popers, nie ma spinek. Listwa jest gotowa do montażu bez dodatkowych akcesoriów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popers Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Dzięki za szybką odpowiedź :-o Czyli kiszka albo wyginać na ciepło, albo taśma dwustronna, albo zakup nowych listew ehh... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Możesz spróbować sposobem, który opisałem wyżej, z tym że lepiej będzie jak użyjesz jakiejś szerokiej taśmy do owinięcia listew bo u mnie zostały ślady po sznurku. Mimo wszystko listwa przylega o niebo lepiej niż druga, której do tej pory nie poprawiłem. Myślę że gdyby połączyć mój sposób + taśmę dwustronną to będzie lepiej zrobione niż przez fabrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popers Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 No chyba sprubuję bo paskudnie to wygląda a nowe to 100-200zł może się uda coś wykąbinować tyle że bez dratwy, bo szyneczka wyszła i jak piszesz jeszcze nie zeszła ale grunt że listwa dalej ma swój prawidłowy kształt więc gra warta świeczki ;-) Jeszcze raz dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Połączyłem z już istniejącym tematem Witam Zauważyłem, że listeweczki na dachu w mojej M sterczą - najzwyczajniej wypłowiały. Z jednej strony to żaden problem ale z drugiej fajnie byłoby żeby wszystko było jak należy. Tylko teraz pytanie - czy to ma sens ? Czy po ew. konserwacji tego problem nie powróci? Pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawinci Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Raczej wymiana na te od ph1, tamte nie odstają a w nowszych już taki urok :) :) większość pewno ma to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patwsad Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Niestety racja :) Edytowane 8 Grudnia 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ktoś tam o taśmie dwustronnej napisał... A gdyby potraktować to sylikonem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1982robo Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Odświeżę, u mnie to samo, odstają. Wcześniej ktoś widzę próbował tez to klecić na jakąś białą masę, nie wiem silikon biały czy coś, i tu pytanie: próbował ktoś na sylikon?? Mam bezbarwny, ciekawe czy nic z lakierem sie nie stanie, jak myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitek Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam ja u siebie wymieniłem te gumowe listwy na aluminiowe ze względu na belki i bagażnik dachowy i wygląda super, te gumowe mi nie odstawały do czasu kiedy pierwszy raz je zdjąłem żeby wyciąć otwory pod belki i na całej długości były wysmarowane taką kremową pastą coś w rodzaju kitu, pytałem mechanika to powiedział mi, że dostanę taki klejo kit w sklepie z lakierami, spinkami i akcesoriami dla blacharzy i lakierników. Pokusiłem się o zakup listwy z otworami, ale teraz potrzebuję spinki do tych aluminiowych listew a w serwisie chcą 12,05 za 1szt., potrzeba 14szt. Może ma ktoś namiary na takie spinki jak na zdjęciu. ich numer to 7701042283 Te z Allegro (na zdjęciu zielone tło) są do bani ze względu na ich mikro rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ja użyłam odrobiny kleju do szyb, tylko trzeba uwazać, żeby nie zakleić kanału, którym odprowadzana jest woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi