Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pada u was śnieg :?:

baciuś

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety jutro też mam wyjazd, jak co tydzień potężne zakupy.

A przed garażem zaspa się usypała prawie do 1/3 drzwi.

Śnieg z wyjazdu do bramy na szczęście wymiotło, brama sama sobie odśnieża przed sobą. (też w zaspę wchodzi)

Ja teraz nie miałem gdzie auta zaparkować ale nie z kuli braku miejsc tylko śniegiem tak jak gojgien mówisz prawie po same drzwi :l:

Na osiedlu nam pługo-piaskarki nie potrzebne bo sami odśnieżamy śnieg zderzakami ;)

Niby tak, ale niech też odśnieżają. Miejsce parkowania musiałem zmienić bo na to co zwykle nie mogłem wjechać, a leżał tam tylko napadany śnieg (liczka osiedlowa więc nie odśnieżana w żaden sposó:l:.

Aktualnie przestało padać, zobaczymy jak będzie jutro.

Ludzie zatracają umiejętność wykonania jakiejkolwiek innej pracy niż własny zawód. Teraz już potrzeba specjalisty od utrzymania dróg, żeby odśnieżył nasze miejsce parkingowe... :l: Ja tam zimą jeszcze wożę w samochodzie szuflę i umiem z niej korzystać. Doprawdy już nam niedaleko do społeczeństwa typu amerykańskiego. ;)

Kambol - zgadzam się w 100% Z tego co widać po tym temacie to część ludzi nie może znieść, że śnieg pada :l: Ja osobiście uwielbiam śnieg w zimie, w końcu po to jest zima. Trzeba odśnieżyć? Żaden problem. Uwielbiam odśnieżać cały swój podjazd, a i auto pod chmurką stoi i też trzeba je odśnieżyć.

P. S. W Krośnie nadal pada ale już mniej niż wczoraj.

Wysłano z GT-I9100 poprzez Tapatalk

U mnie w sumie od wczoraj rana spadło jakieś 10-15 cm. Jakby wczoraj temperatura przez dzień utrzymywała się poniżej 0°C to było by go 2-3 razy więcej. A tak zostało tylko to co spadło na ziemię. Z auta cały śnieg mi zjechał. Dzisiaj, zamiast auta był jedna kupa śniegu, jakby nie to ze po wduszeniu na kluczyku przycisku migają kierunki nie wiedział bym, które auto jest moje :l:

Potem 15 min odśnieżania i jazda. I tu się zaczyna...

Mieszkam przy ulicy, przy której jest baza pługów, więc każdy wyjeżdżający z bazy pług musi przejechać ulicą, ale to tylko teoretycznie. Bo na drodze było klika cm kopnego, przemielonego śniegu, nawet nie błota pośniegowego.

Reszta ulic w mieście niby odśnieżona, ale ślisko, więcej jak 30-40 km/h strach jechać. Przy lekkim dotknięciu hamulca momentalnie włącza się ABS.

Ale co tam w końcu zima jest ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!