Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Radio TunerList

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój problem polega na tym że radio nie wysuwa płyt CD, płyta jest odtwarzana normalnie a po naciśnięciu przycisku "eject" słychać dźwięk wysuwania,lecz na tym się kończy, sam już nie wiem co może być tego przyczyną jeszcze parę dni temu wszystko było ok. Czy jest możliwość, że coś przymarzło ? :)

• 2 tygodnie później...

Raczej marne szanse żeby coś przymarzło. Z tego co piszesz problem raczej mechaniczny może jakaś zębatka się wytarła ewentualnie coś ukruszyło, ewentualnie coś przyblokowało mechanizm i rozjechała się mechanika. Jeżeli masz doświadczenie z tego typu mechanizmami to rozbierz i popatrz czy coś się nie wykruszyło, połamało itp.

Na codzień zajmuję się naprawą m.in. radii samochodowych także jak zależy Ci na naprawie tego radia to mogę pomóc.

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Kolejna usterka, którą muszę dopisać do listy usterek w meganie.

Również mam problem z tym cholernym radiem. Rano wsiadam, odpalam samochód, radio włącza się automatycznie. I nagle dźwięk jakby wsuwanej płytki do odtwarzacza. Dziwne, bo płytka cały czas była w środku. Ale, że zaczęła grać, to pojechałem w drogę. Potem chce wyjąć płytkę i NIC. Żadnego dźwięku. Naciskam EJECT, włącza się wtedy zwykłe radio, a płytka tkwi w środku.

Radio przestało się wyłączać automatycznie z otwarciem drzwi. Trzeba wyłączać ręcznie.

Ktoś ma podobny przypadek????

Ależ mnie wkurza to auto. Nie ma tygodnia bez... CZEGOŚ. A tak mi każdy odradzał to auto, ale chyba za dużo się naoglądałem ZAKUP Kontrolowany i za dużo nasłuchałem się Kornackiego, żeby nie słuchać opini tylko samemu się przekonywać.

No to się przekonałem. :-)

Dodano: 20 sty 2012 - 11:51

Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale po zmianie rozrządu i koła zmiennych faz rozrządu,z którym miałem juz nieco problemów płyta mi sie po prostu wysunęła jak gdyby nigdy nic. Nie dochodzę dlaczego i jak, najważniejsze że się samo naprawiło.