fred Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 M1 ma 107, M2 ma 110. Niestety te 3KM więcej to wszystkie "zalety" KZFR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 3KM Bez problemu, tyle to można uzyskać optymalizując mapę wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 To też, ale chodziło mi o coś innego. W oficjalnej propagandzie KZFR zostało wprowadzone w celu poprawienia osiągów silnika. Wszyscy wiemy jak to jest z tym KZFR, także te parę KM i Nm więcej to jedyne plusy (mało warte tak naprawdę) tego wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 M1 ma 107, M2 ma 110. Niestety te 3KM więcej to wszystkie "zalety" KZFR A moja według danych katalogowych ma 113KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Oparłem się na danych z popularnego portalu gdzie można sprzedawać różne rzeczy i tam większość podaje 110KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 w m II ph II jest 110 w ph I 113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 (edytowane) to wszystkie maganki I przy silniku 1.6 16v maja 107km tak? to np ta ma 107km ???bo w opisie ma 110 http://otomoto.pl/renault-megane-klima-super-stan-okazja-C22330805.html Edytowane 18 Stycznia 2012 przez kamill1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Tak, wszystkie meganki 1 1,6 16V mają 107KM. bo w opisie ma 110 To tylko opis, właściciel mógł nie wiedzieć, mógł się pomylić lub po prostu dla lepszego efektu podniósł wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Nie wiem czy poszukiwania/ dylematy trwają nadal, ale jeździłem Astra G 2 lata więc się trochę wypowiem :l: Z samochodu byłem generalnie zadowolony- części tanie, pełno zamienników- na tym samochodzie raczej nie zbankrutujesz ;) Co do wad; -silniki ECOTEC lubią olej- co najgorsze nie ma reguły- jeden bierze drugi nie/ nawet biorąc pod uwagę dwa bliźniacze modele... 1.6 jest dobrym silnikiem - mieliśmy taki w Vectrze(2000r) o oznaczeniu X16XE(identyczny co w Astrze)- przejechał 400 ooo km bez poważniejszych awarii i to 80% przebiegu na gazie. Ale oleju sobie nie żałował- zresztą w książce serwisowej wg. producenta norma zużycia oleju dla 1.6 jest około 0,6 litra na 1000km(!) Ogólnie Astry stworzone są do gazu, ze tak powiem ;) Od bodajże końca 2001r. wychodziły silniki z bardziej skomplikowanym EGR(oznaczenie Z14XE; Z16XE)- czasem pomaga zaślepienie- koszt żaden- czasem niezbędna jest wymiana- ok. 400-500zł ;) 1.4 nie polecam gdyż pali tyle co 1.6 a osiągi ma trochę gorsze. Z kolei 1.8 tak, ale tylko od serii Z18XE (najczęściej spotykany w Bertonach). Awaryjne są maglownice - słychać stuki przy kręceniu/mogą być to końcówki drążków/ u mnie przy 180 tysiącach już stukała maglownica- regeneracja ok. 1000zł. No i problem z rdzą... Miałe auto z końcówki produkcji/niemieckiej/ -auto bezwypadkowe 2003r. - atakuje szczególnie nadkola, więc jeżeli tam było coś ruszane uważaj bo wkrótce ruda wróci. Od 2004 r. przeniesiono produkcje do Gliwic (Astra Classic)- aut tych nie polecam... oszczędzano dosłownie na wszystkim- wygłuszenie maski. ocynk itp.,a ceny za rocznik np. 2006 oscylują wokół 16 tysięcy- manualna klima jest rarytasem, choć i tak elektrycznych lusterek/szyb nie będzie- korbki są częste... I silniki Twinport (seria Z14XEP itp.) maja łańcuchy rozrządu. Sprzedający będzie zachwalał że 'gwarantuje to bezobsługową jazde'. Raczej nie bo to są łańcuszki jak od rowerów i lubią się 'wyciągać'. Wymiana tania nie jest :/ Reasumując - jak znajdziesz zadbaną, z udokumentowana historią - kupuj. Ja w Astrze Z14XE miałem 186 tysięcy przebiegu/ serwisowana tylko w ASO od nowości; kuzyn ma Astre X14XE - też serwisowana w ASO- przebieg 270 tysięcy i śmiga dalej pięknie ;) Jeżeli będziesz miał jakieś konkretne pytania - śmiało- ale polecam bardzo astra-g.pl. Jest tam dział w którym chłopaki ocenia Ci konkretnie dany egzemplarz ;) Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) [nie cytujemy w całości posta, pod którym bezpośrednio odpowiadamy - ile można powtarzać ?] Dzieki za odpowiedz a meganke polecasz???Silniki w megance 1.4 a 1.6 16v oba są dobre który lepszy? Edytowane 20 Lutego 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi