pier Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Zapaliła mi się kontrolka silnika i servis. Po diagnostyce na kompie okazalo sie ze jest to blad czujnika temperatury paliwa i tu moje pytanie. Gdzie jest ten czujnik, czy trzeba go wymienic czy wystarczy tylko przeczyscic. Gosciu robiacy diagnostyke nie potrafil powiedziec gdzie ten czujnik jest ba nawet twierdzil ze go w aucie nie ma. Dzwoniac za czujnikiem po sklepach rowniez slyszalem ze nic takiego nie ma jak czujnik temperatury paliwa. Jesli temat juz byl i padla odpowiedz to przepraszam za jego powielenie ale szukalem na forum i nie znalazlem odpowiedzi na moj problem. Edytowane 16 Stycznia 2012 przez pier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Czujnik jest przymocowany do rampy wysokiego ciśnienia paliwa i nie występuje jako część zamienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Mi przy diagnostyce CLIPEM też kiedyś jakieś głupoty z tym czujnikiem pokazywał - nie pamiętam dokładnie ale chyba stwierdzał temp. -40 st. C - mechanik z Renault powiedział, że nie wszystkie MII miały taki czujnik i takie głupie odczyty wynikają właśnie z jego braku. Oczywiście autko chodzi bez najmniejszych zatrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi