deuxlipno Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Witam, przeszukałem (tak mi się wydaje) całe forum i nie znalazłem podobnego problemu. Mianowicie podczas przyspieszania słychać dziwny odgłos, coś jakby "pukanie" jakiegoś plastiku o coś.. Początkowo myślałem, że może to być obudowa silnika ponieważ gumy mocujące są wyrobione i pokrywa "lata" jak warszawska... Ale wczoraj zdjąłem obudowę i jest to samo. Przyspieszam i spod maski, tak mi się wydaje, słuchać takie puk, puk, puk puk... Czy ktoś orientuje się co to może być? a byłbym zapomniał, przy włączonym silniku z lewej strony (mniej więcej w okolicy wycieraczek) też słychać jakiś "plastikowy", denerwujący dźwięk. Jakieś podpowiedzi, co to może być? Przepraszam, za chaotyczną wypowiedź ale jestem zielony jeśli chodzi o mechanikę, a "specjalista", którego pytałem o opinie powiedział "diesel tak ma..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spectrum Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Pukanie ciężko powiedzieć bo mało powiedziane jest moze być co kolwiek jeżeli to słychać nawet jak stoisz to mozna pomyśleć o sprawdzeniu wtryskiwaczy, jak przyśpieszasz energicznie i zaczyna pukać to któryś przegub. A że to diesel to moze być wiele tam jest tyle osłon a w przy tym silniku moze to być wszystko osłona ao akumulatora, od pokrywy od płynu chłodniczego. Warto zobaczyć uszczelkę pod maską dzielącą podszybie a silnik może ona spadła i ta osłona daje takie dziwne dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deuxlipno Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Dzięki bardzo za odp, jak zrobi się ciepło to będzie trzeba wszystko dokładnie obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi