macv6 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Hehe, też mam ten problem. Widac to typowe dla meganek. Jutro się pobawie przy tej lampie... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_man Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Ehehehe... Mnie też się jarzy tylne przeciwmgielne przy naciśnięciu hamulca i w końcu powiedziałem sobie że takich numerów to pewno nikt nie ma i muszę zasięgnąć pomocy na naszym forum. Ale mówię z ciekawości sobie przeglądnę. No i proszę! Mam rozwiązanie. Banalne - wyczyścić i podoginać styki. A już martwiłem się że mam zwarcie gdzieś w elektryce i bez płatnej pomocy się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Oooooooooo ja miałem właśnie kilka dni temu to samo!!! Aż sie zdziwiłem, że tak szybko znalazłem na forum podobny problem... Już wszystko gra i bucy, odgięcie styku pomogło natychmiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 To ja też Powiem od Siebie że miałem to samo w obu... (najpierw w jednej potem w drugiej). Aż mi się przytopiły styki w jednej z lamp (o dziwo w tej oryginalnej a nie w podróbce). I dogięcie pomaga na jakiś czas a potem wraca, u mnie jeszcze pomagało suszenie kostki suszarką - jakoś się dziwnie poci tam coś w kombiku i kostka wilgnie, mechanik poradził smar maszynowy jakiś gęsty czy też inny lubrykant;P Napchane na pełno wsadzona na to kostka, od tamtej pory (3 miesiące) jak ręką odjął;) Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 kupcie sobie "kontakt". Kosztuje z 15 pln za puszke a konserwuje i przewodzi prad takze problemow nie bedzie z tym na pewno. To jest taki szuwaks do potencjometrow/elektroniki/stykow i takich cudow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picipool Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Witam! U mnie jak nacisnę pedał hamulca zaświeca się kontrolka od przeciwmgielnych. Jak włączę przeciwmgielne to zapala trzecie światło stopu. Przeczyszczę co się da i zobaczymy czy pomoże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Wg, mnie nie ma gdzieś masy i stąd takie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picipool Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Hej! Wyczyściłem wszystko, lampy świecą ale za to teraz bagażnik się nie zamyka. Tj. nie działa centralny zamek. Takie cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 witam, u mnie samo przeczyszczenie styków nie pomogło, mam więc pytanie, które blaszki odginaliście, te przy kostce czy te które łączą się bezpośrednio z żarówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Te przy kostce. U mnie też nie pomogło czyszczenie to dodałem dodatkowy przewód masy do układu gdzie są wpinane żarówki i miałem po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujas Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Witam. Widzę że palaca się lampka od przeciwmgielnego podczas hamowania to normal. U mnie też tak jest. "Kupcie sobie "kontakt". Kosztuje z 15 pln za puszke a konserwuje i przewodzi prad..."- tu się zgodzę z kolegą. Jeszcze nie testowałem w sceniku ale pomagał mi w lagunie(mniej więcej co pół roku zapalała mi sie kontrolka od ABS. Wystarczyło dobrze spsikać wszystkie wtyczki od sterowania i cztery od poszczególnych kół i problem znikał).Może i w tym przypadku pomoże. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hADeSik Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Witam, Przeczyściłem styki, również odkręciłem tam, gdzie jest masa podpinana do nadwozia. Styki popodginałem. Dalej świeci się przeciwmgielne ze stopem :-( Co proponujecie zrobić? [ Dodano: 2008-10-10, 12:02 ] Potraktowałem kostkę WD-40 (Kontakta nie mam) i na razie działa. Jak się znowu posypię to dam chyba elektromechanikowi do przerobienia wtyczek - dowiedziałem się, że taka przeróbka kosztuje 20 zł (czyli tylko 5 więcej niż puszka tego cudu do psikania) i mam gwarancję, że będzie działać... Chyba, że zaproponujecie jakieś lepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Przed zaginięciem postów miałem wstawić jak jest poprowadzony dodatkowy przewód masy u mnie. Więc: Otwieramy klapę bagażnika, następnie odkręcamy plastikową osłonę aby dostać się do kostki w lampie. Odłączamy przewody zasilające. Wyciągamy plastikowy element na którym trzymają się żarówki w swoich oprawkach. Potrzebujemy kawałek przewodu jednożyłowego aby połączyć uchwyt żarówki z masą auta (ja zastosowałem jedną żyłę o średnicy 1,5mm2). Potrzebny też będzie klucz 8 lub 10(nie pamiętam) aby odkręcić nakrętkę pod którą podłożymy nasz przewód. No i najważniejsze 5 minut czasu i chęci. Wygląda to tak jak na zdjęciach. Aha. Pamiętajmy że na tyle montujemy pomarańczowe żarówki kierunkowskazów bo za inne możemy dostać mandat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 witam też właśnie mam ten sam problem gdy włączę kierunkowskaz lewy i w tym czasie hamuje zaczyna mi mrugać włącznie z kierunkowskazem dioda od przeciwmgielnych ale sprawdzałem na postoju i razem z kierunkiem lewym mruga mi stop muszę sprawdzić właśnie styki i masę .jeszcze mam pytanie jeśli nie to to co jeszcze może być przyczyną? jak sprawdzę to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 to napewno to, jesli przeczyszczenie nie pomoze wymien kostke i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi