Tomik Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Podłączę się pod ten temat.Wczoraj wracając do domu zauważyłem ,że wraz z kierunkowskazem lewym mryga do mnie z tablicy kontrolka od przeciwmgielnego ;-) Tak sobie myślę-zalało ją (wczoraj padało i to dość mocno)? Jak skończę dziś pracę to podjadę do zaprzyjaźnionego elektryka i wspólnymi siłami coś zdziałamy.Próbowałem sam ale bez rezultatów. Renatki nam takie niespodzianki fundują a my je tak kochamy-Jak Kobiety ,nigdy nie wiadomo co im strzeli do głowy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limakcki Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Musisz tez po przeczyszczeniu tych styków i odgięciu ich i podlaczeniu kostki do gniazda tego panelu zarowek poruszac troche kostka docisnac ja, sprobuj szkoda kasy na elektryka chyba ze za darmo Ci pomoze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Już zrobiłem,kupiłem tan płyn i psikłem do kostki (tej w lampie i tej łączeniowej).Wydaje mi się ,że problem za jakiś czas znów się pojawi ale już się go nie boje - wiem jaki lek podać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genio Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja również miałem ten sam problem z lewym kierunkiem ale potraktowałem kostkę WD 40 i na razie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 potraktowałem kostkę WD 40 To źle zrobiłeś - akurat to się nie nadaje do tego celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam znalazłem przyczynę tego mojego mrugania świateł , to przepalona jedna żarówka i brak styku na masie potraktowałem dodatkowo kostkę płynem "kontakt" usunąłem śniedź wymieniłem żarówkę i wszystko gra. dzięki wszystkim za posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joami Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 U mnie w scenicu 1 ph 2 jest podobnie po nacisnieciu hamulca żarzy sie kontrolka przeciwmgielnego swiatła. Doginanie i psikanie nic nie pomogło. Poniżej lampy jest czarny przewód dokręcony do masy w obu błotnikach z tyłu (czy on jest odpowiedzialny za masę w lampie)? Czy tam trzeba dołożyc dodatkową masę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Na pewno jest to wina braku styku na masie więc należy oczyścić styk i dokładnie dokręcić a problem powinien zniknąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joami Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Odgrzeję stary temat- miganie kontrolki przeciwmgielnego doprowadziło mnie do szału bo poza kontrolką migac zaczeły swiatła z tyłu i zajełam się wreszcie konkretnie tym tematem. Wyczyściłam obie klemy na aku, przewód połączeniowy masy od akumulatora do silnika i karoseri, masę - kabelek masy lampy tylnej, wszystkie styki w lampie dotykające żarówek, styki żarówek, główną kostkę do lampy i styki lampy. I pomogło! (choc dokładnie nie wiem co konkretnie) Nic się nie żarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 joami, jak problem powróci to podłącz wtyczki w tylnych lampach do drugiej kostki (trzeba wyłamać zabezpieczenie) - u mnie dopiero to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ktoś wie, gdzie w kombiku 1ph2 jest podłączony przewód masy do karoserii ? Bo kurde choinka pełną gębą i jutro mam plan się z tym uporać. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 na serwerze ftp PIKUTR-a leży schemat elektrycznym ściągnij sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 No właśnie mam na kompie, ale nie ogarniam do końca tych schematów, a w normalnej serwisówce nic nie ma. No jeszcze się pogapię na te schematy, może dojdę do czegoś Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Techniacz, do kombi nie zaglądałem, ale w coupe, scenicu i clio masa jest przykręcona w okolicach lampy. Czarny grubszy kabel zazwyczaj, po kablu dojdziesz na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak narazie nie doszedłem Mam 2 wiązki, jedna wchodzi jakby do środka do auta, a druga idzie w górę (zakładam, że do 3-ego światła stopu). Nie miałem ochoty szukać, ponieważ jak narazie samo czyszczenie styków i po doginanie wystarczyło, a z racji braku garażu w Gda i tak mam zgrabiałe ręce. Na wiosnę poszukam ;p Chyba, że do wtorku znów przestanie działać i przeglądu nie przejdzie to wtedy poszukam A no i jeden styk wyglądał na nadpalony. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi