airbites Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Dziś chciałem wymienić 3 świece zapłonowe i niestety przedłużka spadła i leży pod silnikiem na pokrywie silnika i podczas jazdy coś stanie? Bo dostęp do niego utrudniony. A wykręcić pokrywę osłony to wiem że są dwa sr€by na zderzaku(?) i potem wypchać z zatrzasku osłonę i wyciągnąć ,,przedłużkę,,?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Teoretycznie nic nie powinno się stać ale z przedłużką to musisz się pożegnać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 rusz szybciej autem, albo przyhamuj, powinno wypaść. Jeśli nadal lezy na swoim miejscu to uderz kilka razy ręką od spodu w osłonę. U mnie te sposoby zawsze pomagają, klucze/śrubki wystarczy pozbierać z podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art110377 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ja kiedyś przez jakieś 2500 km woziłem nieświadomie swoją obrączkę pod silnikiem... Znalazłem ją w zakamarkach osłony plastikowej podczas wymiany oleju... A myślałem, że już ją zgubiłem bezpowrotnie... Do dziś nie wiem jak to się stało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Dziś udało wyjąc za pomocą grubego drucika do kabli. I wymieniłem świece te 3 i podczas przejażdżki na około 2 km temp. silnika pokazała jakiś 75 stopni a przed wymianą to chyba po 5 km pokazała jakiś 65 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi