Pum4 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 To ze wycieraczki od Laguny mnie nie wzruszylo, ale srodek jest w naprawde fatalnym stanie ;/ nawet tapicerka jest zle spasowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 aston76, :l: to co, na zlocie renówek ? Czy przesłać go pocztą ? ;) Pum4, jakieś jeszcze masz na oku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Z Megane nic nie mam ;/ bo diesle odpadją a Krk widze jakies powyżej 25k zł i szału nie ma. W tygodniu będe oglądal Citroena C4 i 2 Laguny które maja przyjechać. Zasada ta sama, na serwis i do oceny. Citroen z Lisowskiego, Lalki mają przyjechać z franacji, powiedziałem do 25k to gość powiedział, że w tej cenie to coś bardzo fajnego ma przyjechać. Jestem sceptyczny ale z Citroenem ( swoją drogą też z francji, książka i bajery 128kkm) wiąże nadzieje, dziewczyna też bo ma C3 hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Citroen całkiem fajny, mnie by tylko zniechęcał silnik 1.4- 90KM ;) http://www.autogielda.pl/sprzedam_citroen_c4,citroen_c4_hatchback,II1HKKRF.html btw. wiem że to forum Megane ;) Tylko chciałem dodać żeby nie dać się uśpić, przez fakt że samochód jest od dilera i 'pewny'. Poprzedni samochód-Astra- kupiłem od dilera w programie "G2 Opel - używane samochody z gwarancją". Zaufałem, a niestety pare 'kwiatków' potem wyszło na jaw :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 No silnik marny to fakt, a uspic sie nie dam i tak pojade z nim do znajomego serwisu :l: No zobaczymy, patrzylem na ceny lagun we francji to za 25k można kupić w polsce solidne sprowadzone auto z marżą dla handlarza. Na coś się będę musiał zdecydować w niedługim czasie. http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=mk2ws121gyye np tak by siadła po sprawdzeniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Mając taki wybór - zdecydowanie bym brał Lagune :l: A innych marek nie rozważasz? Bo widzę że kierujesz się w stronę Francuzów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 W sumie to faktycznie nie bardzo. Ople jeszcze wchodza w gre. Tak poza tym to niemieckie marki kosztuja albo maja stare roczniki. Mozesz cos podsunac to sie zastanowie :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brevo Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 proponuję Saaba 9-3 2.0 Turbo :l: zaje... auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Forum jest generalnie o Megane- mam nadzieję że bana nie dostane, ale jakbys miał na oku ładnego/pewnego Focusa Mk2, to szczerze polecam:) Sam takiego szukałem- niestety AC jakie otrzymałem z Warty :l: zweryfikowało wszystko:/ Moja Mama takim jeździ- rocznik 2006. Tylko z tego co się orientuje sie w silnikach - koniecznie 1.6- każdy mechanik poleca ;) Stosunek spalania do dynamiki jest satysfakcjonuący, mimo że mamy kombii - zrywa sie dużo lepiej od mojej Meganki 1.6 ;) No i zawieszenie/prowadzenie - poezja ;) Mamy go od 2007 roku(przebieg 40tys.km) i autentycznie nic w tym samochodzie nie robimy, poza wymianą płynów, <teraz zbliża sie wymiana hamulców> A i po 6 latach i 100tysiacach przebiegu wreszcie przyszedł czas na rozrząd ;) Niektórzy tak narzekają na Fordy, a większość co krytykuje samochody na 'F' to ludzie którzy nigdy ich nie mieli ;) Drugi samochód to z kolei Ford Mondeo 2.0 TDCi z 2008 roku z przebiegiem już 170tysięcy i też jesteśmy bardzo zadowoleni. Co do Wad; - Focus przy Megance jest jak wyciosany z kamienia-szczególnie w śtrodku nudne ciemne plastiki, zero bajerów itp. (wersja SilverX) -gazu do tego nie założysz ;) Za 25 tysięcy na pewno znajdziesz coś fajnego,w ładnej wersji wyposażeniowej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Myślałem, nawet moja mam ma i jest bardzo zadowolona ale niestety gazu do tego nie założysz tak jak mowisz a ja robie tak średnio 60km dziennie więc muszę założyć instalacje LPG robie 60km dziennie mniej więcej. Zawieszenie w Focusie rzeczywiscie jak za te pieniądze jest imponujace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_danielus Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) No to szukać Focusa z silnikiem diesla 1.6 TDCi 90 KM. Bardzo niskie spalanie, brak DPF i dwumasy. Ten sam silnik możesz dostać wraz z Peugeotem 307. Ja też rozglądam się za nowym nabytkiem i głowa boli od różnych opinii. Jedno mogę potwierdzić, że Megane jest dość awaryjne i wymaga od użytkownika ciągłego nadzoru (tak jak z dzieckiem). Chętnie bym kupił Megi II, ale mam wątpliwości co do silników i elektryki. Edytowane 12 Lutego 2012 przez Mr_danielus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 No prawda że niskie ale litr na 100 km to już mogę przeboleć bo tak jest różnica. Obiegowe opinie maja może i jakieś podstawy ale ciężko się nimi kierować. Mówią, żę Focusy gnija a moja mama ma jednego z 2001 roku i to auto jest jak nowe jescze pachnie (przebieg w prawdzie nie duży bo chyba 60kkm ale rdzy nie widać). Odnośnie elektroniki to jest z nią jak jest, żona znajomego dostała nowa X5 i auto się potrafiło zatrzymać w srodku pola, odpalić wszystkie kontrolki a potem po 5 minutach zacząć działać normalnie. Sprawa nie do pchnięcia w serwisie. Myślę, że marka tu nie ma znaczenia pomijając Lagune 2 ph I gdzie samo Renault się przyznało ze 85% samochodów wracało z jakimiś pierdołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 W pełni sie zgadzam z Mr_danielus co do 1.6 TDCi 90KM. Też takiego miałem na oku od znajomego(tyle że był biały i 3d ;) ) i pewnie gdybym nie dostał 'poleconej' Meganki- bym nim jeździł ;) Focusa II rekomenduje bo mam z nim styczność nacodzień,od kilku lat, choć przyznaję że faktycznie w porównaniu z Mk1 jest 'nudny' ;) Ale jeżeli jest z pewnego źródła i zadbany - jeździ/bezawaryjnie/ aż miło ;) Ale IMO jeżeli te Laguny co masz na oku po sprawdzeniu okażą się OK, to bym brał :l: Tym bardziej że strasznie podobają mi sie wersje po liftingu:) Przymierzałem sie do wersji z 2004r., ale padło na Meganke ;) http://autohandelhit.otomoto.pl/renault-laguna-C22405523.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jakbym szukał diesla to napewno bym was Panowie posłuchał :l:. Co do laguny z linka to stan kierownicy a konkretnie wytarcie sprawia ze ona ma moim zdaniem jakies 230kkm i wtedy jest w dobrym stanie niż te 130. Jako zdjęcie podam kierownice po 130kkm http://photos02.otomoto.pl/photos/original/C22/69/52/C22695237_6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jedno mogę potwierdzić, że Megane jest dość awaryjne i wymaga od użytkownika ciągłego nadzoru (tak jak z dzieckiem). Chętnie bym kupił Megi II, ale mam wątpliwości co do silników i elektryki. A kolega miał styczność z megankami II, że taką opinie pisze?? Moja tylko raz miała poważniejsza awarię jak padła sonda lambda (wyszła moja oszczędność w zamienniki). I to wszystko z elektryki. I doszła w tamtym roku wymiana przedniego zawieszenia, bo zaczął jeden amorek pocić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi