aszenty Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Aras189, kolega pasek ma racje. Miałem podobny problem przedmuchałem kompresatorem nagrzewnice i ogrzewanie wróciło do normy. Napisz jak tam u Ciebie po wymianie termostatu, czy temperatura silnika stoi u ciebie stabilne czy nie faluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 falowalo na poczatku ale musialem dolac plynu do chlodnicy bo to bylo odrazu po wymianie termostatu teraz nie zauwazylem zeby falowalo Pozdrawiam A. F. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki :l: Polecą punkty. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Kolego aras189, napisz jeszcze jak się u Ciebie silnik nagrzeje się do normalnej teperatury to wzkaźnik teperatury na której kresce się zatrzymuje??? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marhio2000 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 ak się u Ciebie silnik nagrzeje się do normalnej teperatury to wzkaźnik teperatury na której kresce się zatrzymuje??? Myślisz że kolega z termometrem w zbiorniczku siedzi ?. :l:. Wskaźnik mu pokazuje temperaturę i na nim się opiera. Jak macie dobre termostaty, to zostaje czujnik temp. i nic więcej za to nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Który czujnik jest odpowiedzialny za wskazywanie temperatury na wskaźniku. Z tego co widzę przy termostacie są dwa takie czujniki brązowy i biały. Czy to ten czujnik w białym kolorze (ten wyżej)jest odpowiedzialny za te efekty specjalne? :l: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ten z brązową wtyczką podaje wskazanie na licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marhio2000 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Krecik, ale ten link co podałeś ze wskazaniem że zielona strzałka wskazuje właściwą temperaturę nie jest słuszne. Dlatego że u mnie 90 stopni to równiutko 3 kreska i tam mi trzymał, dopóki nie zaczął się zacinać.. Wg Twoich wskazań to u mnie zaraz się wentylator włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Może czujnik oszukuje. Temperatura jest odpowiednia, a przez czujnik odczyt jest zaniżany. Ciężko mi to stwierdzić, ponieważ wszystkie Megane jakie widziałem i jeździłem, optymalną temperaturę pracy miały jak w linku, który podałem. Pozostaje wziąć miernik w rękę, porównać z wzorcem i wyciągnąć wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 może mi ktoś powiedzieć który od czego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 1. Czujnik temperatury płynu chłodzącego, podający sygnał na komputer. 2. Czujnik temperatury płynu chłodzącego, podający sygnał na licznik. 3. Czujnik położenia wału korbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 1. Czujnik temperatury płynu chłodzącego, podający sygnał na komputer. 2. Czujnik temperatury płynu chłodzącego, podający sygnał na licznik. odpinałem po kolei ale wskazówka nie zmieniła położenia po odpięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Po odpięciu numeru 1 powinna zapalić się kontrolka temperatury. Po odpięciu numeru 2, wskazówka od temperatury opada na dół i nie zapala się kontrolka temperatury (efekt taki, jak by się odłączyło część licznika). Na zimnym silniku nic nie zauważysz, po odpięciu numeru 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 silnik był rozgrzany po odpięciu nr 1 nie zapaliła się kontrolka (w czasie rozruchu się zapala) po odpięciu nr 2 nie opadła wskazówka na dół (czujnik walnięty? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 U mnie po odpięciu czujnika brązowego wskazówka opada ale odpięcie czujnika białego (kolory wtyczek) kontrolka temperatury płynu chłodzącego nie zapaliła się (przy włączaniu zapłonu zapala się). Dlaczego.?? A u Ciebie kolego pasek nie wiem jak może wskazówka nie opaść u mnie czujnik odpięty = wskazówka na dole skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi